Column Jasmijn: Geluk zit in de goede bus stappen

Column

Ik omschrijf een gevoel dat ik enkele maanden geleden had. Voor het eerst ging ik in mijn eentje met de bus naar Utrecht naar mijn eerste schooldag.

Doodeng vond ik dit, niet omdat ik niet wilde of durfde maar omdat ik bang was om in de verkeerde bus te stappen en om in de verkeerde stad te eindigen, als de chaoot die ik in het dagelijks leven ben.

Ik stond bij het bushokje te wachten en daar kwam tot grote vreugde de 401 Brabantliner aanrijden en toen ook nog eens mijn OV het deed en ik plaats had genomen op een stoel, kon mijn geluk niet meer op. Ik heb de hele reis met een grijns op mijn gezicht gezeten want ik was trots. Trots op de overwinning die ik had behaald.

Dit is een goed voorbeeld van de persoon die ik ben. Ik geniet van die hele kleine maar oh zo belangrijke gebeurtenissen in mijn leven, die maken me gelukkig. ‘s Ochtends wakker worden naast mijn grote liefde. Een oma die in de supermarkt niet bij de fles melk kan die ze graag wil hebben en die ik haar uiteindelijk aanreik. Vijf euro betalen en vijftien euro terugkrijgen (nee natuurlijk zeg ik dat niet). De happinez lezen en erachter komen dat als je anders in het leven leert te staan en je best doet om positief te denken, alles stukken makkelijker wordt.

Deze kleine geneugten des levens laten mij soms mijn chaotische ik vergeten. De te laat ingeleverde stukken, huiswerkopdrachten niet af, te laat komen bij belangrijke interviews, zoveel plannen maken waar er maar weinig daadwerkelijk van worden uitgevoerd.

Af en toe heel af en toe kan ik dan ontspannen en terugkijken om mijn nog korte maar bruisende leventje en dan zeg ik tegen mezelf, Jasmijn, werk maar wat harder door, want op deze manier kom je er niet hoor meid.

Jasmijn Goedhart
Jasmijn Goedhart komt uit Breda en schrijft elke maandag een column over haar studentenleven. Vandaag is aflevering 3.