Kerstkleuren

Column

De heer Balletjes, trendwatcher in Breda en ondernemer in hart en nieren, geeft commentaar op recente gebeurtenissen in het plaatselijke ondernemersland.

> Deze december zie ik de trend opkomen. Mensen worden geïnspireerd door de kersttijd, door de kerstman en vooral door zijn diepere verbinding met moeder aarde. Hoewel die glamourzieke Sinterklaas niet van wijken weet, zie ik als visionair toch een onbewuste trend naar langdurige aardse geborgenheid. Deze behoefte uit zich mede in het dragen van kerstrode kleding, in het bijzonder winterjassen. Daarmee wordt het Bredase beeld niet alleen opgevrolijkt, maar refereert men ook aan de wens naar wereldvrede en onderlinge verbondenheid. Let maar op, naarmate de decembermaand vordert zal er steeds meer kerstrood in het modebeeld verschijnen.

Op de Grote Markt gaat de kerstboom er toch komen. Het zou onbegrijpelijk geweest zijn als dit niet gebeurd was. Honderden Bredanaars zouden, met hun rode jassen en vesten, zich verweesd hebben gevoeld, want deze rooddragenden (nee, geen roodharigen deze keer) hebben een kosmische connectie met de boom op de Grote Markt. Deze navelstreng zou op wrede wijze zijn doorsneden.

Ja, het komende jaar wordt gezocht naar connectie met de natuur. Let maar op. Om in de lijn van aardgebonden trends te blijven, wijs ik u al op de nieuwe trendkleur van het voorjaar. Dat wordt ongetwijfeld tulpgeel, verwijzend naar onze plaatselijk voetbalclub. Uit betrouwbare bron weet ik dat de eerste tulpenbollen al zijn weggezet onder de plaatselijke voetbalgrasmat. Dat wordt trendy gezellig in het stadion dit voorjaar. Wel even buiten de perken ballen, graag, jongens! <