Vooruit kijken is zo lekker.

Column

En daar zit ik dan, in m'n badjas, rond de openhaard in een sauna in het Groningse Zevenhuizen.

Traditioneel staan mijn dagen tussen kerst en nieuwjaar in het teken van 'samen'. 'Samen' betekent hier 'mijn vriendin en ik'. Gewoon een paar dagen niets moeten. Genieten en opladen voor het nieuwe jaar. Nou, deze sauna leent zich daar prima voor.

Tevens een mooie gelegenheid om terug te kijken, want dat hoort zo geloof ik, aan het eind van het jaar.

Terug lezend verbaas ik me over wat ik allemaal geschreven heb. Kijk zelf ook maar eens op www.GerHeimans.nl.

Columns die mijn ongenoegen tonen over de plannen van het nieuwe kabinet, maar soms ook een zeldzame goedkeuring aan het zelfde adres.

Heel persoonlijke columns, die me nu nog emotioneren, maar ook schrijfsels die ik wellicht beter niet had moeten schrijven.

Trots ben ik nog steeds op mijn impressie van de nationale dodenherdenking en over wat me is overkomen op 'nine-eleven'. Nine-eleven is voor mij sowieso het hoogtepunt van 2010.

En ik ben nog steeds blij met de gelegenheid om te publiceren op BredaVandaag.nl maar weet nu ook hoe genadeloos ‘het grote publiek’ soms kan reageren. Terecht of onterecht, de lezer spreekt. Geen discussie.

Maar ach, terugkijken heeft weinig zin. Je kan beter vooruit kijken. En geloof me, ik heb komend jaar een leuk project op stapel heb staan.

Dus dat ga ik doen: vooruit kijken. Maar, slechts vijf minuten. Niet verder.
Dan wacht mij een heerlijk ontspannen body massage.

Fijne jaarwisseling allemaal.