Column: De bende van vd Ende

Column

Van 1 januari tot 19 februari worden we door de AVRO weer wekelijks getrakteerd op een anderhalf uur durende Tv-commercial. Let wel, bij de publieke omroep.

De AVRO zal u op verzoek van Stage Entertainment weer opwarmen voor een musical. Dit volgens het concept “Op zoek naar...” en dit keer “Zorro”.
Precies, zoals u reeds succesvol bewerkt werd voor “Evita”, “Joseph & The Amazing Technicolor Dreamcoat” en “Mary Poppins”.

Stage Entertainment is het bedrijf waarvan Joop van den Ende president is en Erwin van Lambaart, Managing Director. Jazeker, dat is de zelfde Erwin die als juryvoorzitter in het "spelprogramma" er op moet toezien dat het volk díe Zorro kiest die Joop en Erwin al lang in gedachten hebben.

Het is simpel. RTL Boulevard meldt dat de club van Joop de rechten van musical-X heeft gekocht. Vervolgens verschijnen er steeds meer en meer items op RTL4 over musical-X: de audities, de eerste geselecteerde acteur (lees: Jamai), de geruchten dat een actrice (natuurlijk: Chantal Janzen) wellicht …., Dan de “Op zoek naar” klucht van de AVRO er tussendoor, de eerste repetitie, de generale repetitie, de première met de voltallige RTL-stal kwijlend in het publiek, tot de laatste commercials waarin we horen dat musical-X nu toch echt de deuren gaat sluiten maar, als je nog wilt komen kijken……

Alleen vanwege dit achterbakse complot ga ik pertinent NIET naar een musical van “van den Ende”.

Maar stiekem, ergens diep van binnen, heb ik veel bewondering voor Joop.
Dat ie dit toch allemaal maar flikt.