Column: Blue Monday

Column

Vandaag is het de meest depressieve en donkere dag van het jaar. De Britse psycholoog Cliff Arnal kwam tot deze conclusie na een uitgebreid onderzoek.

En ik voel het. Vanaf het moment dat ik wakker werd voelde het anders aan dan normaal en ik wist het meteen, last van een blue monday. Je staat somber op, je kijkt naar buiten en ziet dat de wereld om je heen grijs gekleurd is. Geen kop koffie helpt je op de been en je gaat net zo somber terug naar bed als dat je eruit gekomen bent.

Normaal regent het natuurlijk niet op maandagen en heb ook geen moeite om uit je bed te komen na een heftig weekend. Grijze dagen bestaan niet en ongelukkig voel je je al helemaal nooit. Dit kan alleen maar een blauwe maandag betekenen.
Geen inspiratie, leren gaat me niet goed af en griepverschijnselen beginnen op te komen. Nu heb ik het geluk dat ik vanaf vandaag lichttherapie krijg en dat staat algemeen bekend om zijn therapeutische werking. Depressieve mensen krijgen een paar keer in de week een lichtstoot en ze voelen zich stukken beter. Ik krijg dan wel geen lichttherapie omdat ik depressief ben maar het is wel een leuke bijkomstigheid om de laatste wintermaanden door te komen en mijn oh zo ongelukkige maandag.

Op twitter en facebook is niks anders leesbaar dan ongelukkige berichten, want vandaag gaat er heel veel mis. Gelukkig lieve mensen, is het maar één dag in het jaar dat we allemaal zo’n last hebben van dat blauwe kleurtje en kunnen we uit gaan kijken naar 18 juni want dat is volgens Arnal de vrolijkste dag van het jaar.