Column: Doe nóg maar een rondje

Column

Herinnert u zich úw eerste computer nog? Die van mij was een TRS-80 model I van Tandy.

Deze toverdoos had een ongekende hoeveelheid intern geheugen van 16 kilobyte. Het beeldscherm bestond slechts uit 16 regels van 64 tekens. Monitoren had je niet in die tijd, maar er werd een tot monitor omgebouwde portable TV bij geleverd. En een cassetterecorder, voor dataopslag.

Die TRS-80 is vervangen door een Atari ST. En later kocht ik trots, mijn eerste tweedehands Personal Computer.

Inmiddels is die PC meerdere keren vervangen. MsDos heeft plaats gemaakt voor Windows. De beeldbuis is vervangen door een flatscreen. En ik ben werkzaam in de IT en heb door de jaren heen, heel wat ervaring opgedaan.

Maar vandaag zit ik met een man of acht, in een veel te klein zaaltje. Ik luister, naar wat een jonge kerel me wil leren over Finder, Exposé en Spaces. Hij vertelt, over Airport, Time Machine en Boot Camp.

Want ik heb mijn machinepark weer eens uitgebreid. Met een iMac, zo'n glimmend juweeltje van Apple.

Een nieuwe wereld opent zich voor mijn ogen. Een wereld die prima kan bestaan naast die andere wereld. Het is niet Microsoft óf Apple. Het is Microsoft én Apple, of Apple en Microsoft zo u wilt.

Het lijkt weer een beetje als vroeger. Alles is nieuw, zoals het dertig jaar geleden was. Maar dan krachtiger. Van deze tijd. Modern.

Ik sta weer aan het begin. De cirkel is rond.

Maar ík ga nog graag, voor een twééde rondje.