Deborah en Kees

Column

Marion van der List neemt je wekelijks mee door de culturele wereld in Breda. Deze week onder meer aandacht voor de CD-presentatie van Deborah Jacobs en Kees van Meel. Vrijdag in Mezz.

Hoi!!!

De mooiste en grootste (ook letterlijk qua bezetting op het podium!) Tip van dit weekend is uiteraard de officiële CD-presentatie van Deborah Jacobs. Zij heeft prachtige muziek gemaakt op de teksten van haar lief Kees van Meel.
Dit heeft geresulteerd in een supermooie CD waarin werkelijk alle muzikale genres aan bod komen!
Dat kan ook niet anders als je ziet wie er allemaal aan meewerken (de halve hele Bredase muziek-scene!). Het leuke van vrijdagavond is dat bijna iedereen van die club ook op het podium aanwezig is om de CD live te presenteren! Hoeveel kent u er van onderstaand rijtje..?

De Lavent Band (Walter Lavent - Alex Lekatompessy - Jac Sprenkels), leden van The Service (Vic van de Broek - Max van Alphen - Eric Shouten - Ad van Emmerik - Ad Leenders - Marion van der List), het Schemerkelk Trio (Gregor de Jong - Kees Schoone - Hans de Vos), de zangeressen van Sister Moon (Carrie Kok - Jessica van Oeveren - Mireille Lemaire), Henriëtte Nering-Bögel - Karen Mansfield - Peter van Dorst - Chrétien Mens - Bob van Dinther - Naomi Adriaansz - Fran Schreuder - Martin Peulen - Gugu Ghazarian, èn very special guest Nicko Christiansen.
En Deborah zelf natuurlijk!!

U begrijpt dat dit een éénmalig gebeuren is dat ál deze muzikanten bij elkaar zijn, dus ik zou zeggen laat deze gelegenheid niét aan u voorbij gaan. En koop vooral een CD, want die is echt zwaar de moeite waard (ik ben er al verslaafd aan!). Vrijdagavond half 9 in Mezz!
En de toegang is - ja, je gelooft 't niet, maar 't is echt waar - gratis!!!

Mocht de Mezz vol zitten vrijdag, dan kun je nog uitwijken naar De Boulevard (maar dan moet je wel van héél heftig houden); daar vieren ze mèt live-bands het 5-jarig bestaan van Three-Da-Hard-Way! Entree 5,--.

Je kunt ook nog naar 't Ginneken; Back to the Sixties in Café Zuydema met Billy Bem's Band (Billy Havermans en Jan van Bemmelen) en
Ad Havermans. Aanvang 10 uur.

Zaterdag 14 mei

Het twééde hoogtepunt van dit weekend is meteen al deze zaterdagmiddag:
Rosie Lee Roots krijgt weer bezoek van onze Canadese vriendin Camille Bloom!
Camille is al een paar keer in Breda geweest en is helemaal verliefd op dat plekje in 't park bij 't T-Huis, dus als ze in Europa is,
slaat ze 't Valkenbergpark zeker niet over!!! Mensen die haar de vorige keer gehoord hebben weten dat ze prachtige mooie eigen songs brengt, met een zeer aantekelijk enthousiasme! Ze heeft al 3 mooie CD's volgezongen, die meestal ook gretig aftrek vinden na haar optredens.
Camille begint om 4 uur. En we gaan er vanuit dat de zon schijnt: lekker buiten dus! Maar mocht 't gaan regenen, dan natuurlijk binnen!

Verder begint vandaag het Stilte-Festival; dansfestival speciaal voor kinderen van 14 t/m 18 mei; kijk oop www.stiltefestival.com

's-avonds is er nog live-muziek in de Troubadour (heet dat nou trouwens weer Troubadour? Dat was toch café Friends geworden?? Of word ik nou oud ofzo??). Nou ja, anyway, dat kleine caffeeke naast de Pij; daar speelt dus "Where's the Audience" (leuke naam). Aanvang 11 uur.

èn, ook live-muziek in 't Hert van "Gek Paard". Als je de naam vreemd vindt moet je er even bijdenken dat 't een soort van Neil Young Tribute is;
dan is 't ineens nie meer gek. Aanvang 10 uur.

En dan zondag 15 mei het weekend lekker afsluiten in De Bommel met Charlie & the Welfare!
Heel fijn!

Gaat goedkomen!!!

Fijn weekend!
Marion