Op maandag in...het Wilhelminapark

Column

Fotograaf Guido van der Kroef gaat elke maandag op zoek naar het gevoel van de dag. 16 mei trok hij met zijn camera het Wilhelminapark in.

Het Wilhelminapark is op maandag volslagen in rust. Wat opvalt in die stilte is dat het park vooral veel vijver en gras is. Je kunt er gemakkelijker omheen wandelen dan er doorheen. Best apart voor een park. Een vrij drukke weg deelt het park ook nog eens in tweeën. De buslijn passeert er dankzij enkele bushokjes nadrukkelijk.

Aan de medewerkers van het parkonderhoud zal het niet liggen. Die maken alles wat groeit piekfijn in orde en zorgen geduldig voor mooie nieuwe aanplant. Ze scheppen er genoegen in dat steeds weer voor elkaar te krijgen. Arbeidsbetrokkenheid, noemen ze dat in moderne termen.

Zo op de eerste dag van de eindexamens is het Wilhelminapark vooral het park van het OLV. De vernieuwde vleugel vlijt zich aan de overkant van de weg tegen het park aan. Een kweekvijver voor de toekomst, zegt het doek op de gevel. Met ode aan het verenigingshuis van een club sportvissers er direct tegenover. Dat maakt het plaatje dan weer prachtig compleet. Een eend achter de muur lijkt er het zijne van de denken. Rare snoeshanen, die fotografen. Hij ziet liever scholieren door het park wandelen en fietsen, of ergens op hun gemak hun lunch verorberen. Afval graag in de prullenbak, desnoods als eerbetoon aan de bedreigde kerk.

Voor de foto's, klik deze link.