Welterusten Minister President

Column

Terwijl het land in rep en roer is vanwege een paar komkommers lijkt niemand te zien uit welke hoek het échte gevaar dreigt, namelijk de aardappel. Specifieker nog: een stel Haagse eigenheimers.

Het kabinet heeft de aanval geopend op de zwakkeren in de samenleving: mensen met een Persoons Gebonden Budget (PGB). Van de huidige 130.000 gebruikers van een PGB, gaat 90% zijn PGB kwijt raken. Maar ach, dat waren toch maar fraudeurs.

Het PGB is een zak geld waarvan chronisch zieken of mensen met een beperking, hun eigen zorg, begeleiding en hulpmiddelen kunnen inkopen. Hierdoor behoudt een patiënt zijn vrijheid, zelfstandigheid en privacy. Dat zou je toch moeten aanspreken als christen of liberaal.

Voorbeeld: iemand met een beperking heeft een baan en moet dagelijks op een bepaalde tijd op zijn werk zijn. Elke morgen wachten wanneer de dame van de thuiszorg tijd heeft voor jouw dagelijkse verzorging is dan geen optie. Met een PGB koop je dan zorg in die precies in jouw behoeften voorziet.

VVD en PVV hebben vrijheid hoog in het vaandel. Het CDA, het christelijk geweten van het kabinet heeft de naasten lief. Maar gedrieën zijn het de wolven in schaapskleren die de mensen die het al zo moeilijk hebben, nog verder de grond in trappen. En dit alles dankzij CDA staatssecretaris Veldhuizen van Zanten.

Deze week is blijkbaar de week van de criminelen: Mladic , Blatter en Rutte. Ieder afzonderlijk, een schurk in eigen métier.

“Minister President, slaap zacht”.
(vrij vertaald naar Boudewijn de Groot)