Tipkes: Smaakvol Breda en Spanjaardsgatconcerten

Column

Hallo!!!!

Er is weer ontzettend veel te doen de komende dagen, alleen............‘t is wel bijna allemaal buiten...! Ik weet niet wat die weergoden daarboven aan 't doen zijn, maar volgens mij hebben ze sowieso nog wat te schaften met Oosterhout en Bergen op Zoom (jongens los 't effe op daar; dan hebben wij 't hier ook meteen wat beter met Smaakvol Breda!!!!!!!!!)

Ja, 't Jazzfeest in Bergen op Zoom dus, vrijdag t/m zondag, met een heleboel leuke dingen; o.a. The Vision of Johanna, Linsey Carli en Miss Lulu's Gang uit Breda, maar ook allerlei tributes (Django, Hendrix), en The Very Next (vandaag nog in de krant) en The Treble Shooters. Kijk voor 't volledige programma op www.jazzboz.nl (er zijn ook dingen binnen....)

En natuurlijk, óók van vrijdag t/m zondag, de Parkfeesten in Oosterhout; lekker in de buitenlucht! De zaterdagavond is uitverkocht, maar voor vrijdag zijn geloof ik nog kaartjes; ze kosten 20 euri, maar dan krijg je wel Jacqueline Govaert, Go Back To The Zoo, Candy Dulfer, Tim Knol en Ilse de Lange, dusss......

Zondag is 't overigens gratis en is er ook een heel leuk programma met o.a. Jan Rot, Ernst Jansz, Van Velzen, Frank Boeijen, The Pretty Young Things en Ruben Hein. Kijk voor volledig programma en tijden effe op de site.

(misschien toch effe met een worst en een fles wijn naar de Heilige Klara....????)

Wat ook buiten is, weliswaar in tentjes en deels overkapt, maar toch búiten, is "Smaakvol Breda.” Erg leuk Bredaas evenement met heel lekker eten in 't Chassépark achter 't Bredaas Museum. Superlocatie, super lekker eten, super lekkere drankjes, en ook nog lekkere muziek......

Op vrijdag speelt sowieso de Zilvervloot, op zaterdagmiddag om 16.00 uur List en Leenders (u begrijpt misschien nu nog beter dat ik 't héél graag droog wil hebben :)), en zondag o.a. Frenk 4 You met Sylvana. Kijkt u op de site: www.smaakvolbreda.nl wat er nog meer is en wat je allemaal kunt eten! Op vrijdag begint 't om 6 uur, zaterdag om 4 uur en zondag om 1 uur. Ik hoop tot zaterdag :)

Vrijdag 17 juni

* de laatste Ponton-concerten in 't Spanjaardsgat....(buiten dus); vanavond de Koninklijke Militaire Kapel met het Deep River Quartet; aanvang 8 uur

* Ook buiten: de film in 't park Valkenberg: Upload Cinema vanaf 10 uur.....; ben benieuwd of 't doorgaat....

* In Mezz zijn vanavond en morgenavond voorrondes voor Breda Barst; deze avond o.a. met Benkhof! Aanvang half 8; entree gratis

* In de Nieuwe Veste: "Het Arrangement"; uitvoering van een uniek programma door leerlingen en docenten van de Nieuwe Veste: o.a. De Nieuwe Veste Big Band die zich gaat wagen aan the Beatles; Bohemian Rhapsody van 't Hoorn-ensemble en La Gazza Ladra van Rossini door 10 piano's; kaartjes voor dit zeer bijzondere concert kosten slechts 5,50 en kun je kopen bij 't Uitpunt.

Zaterdag 18 juni

* Trompet-dag in de Nieuwe Veste: TrumpetMadness! Vanaf 10 uur kun je terecht voor alles wat met de trompet, cornet of bugel te maken heeft. Het leukste is natuurlijk om mee te doen met de workshops, gegeven door Willem van der Vliet en Ruud Breuls. Dat kost voor leerlingen 10,- en voor niet-leerlingen 15,-. De middag wordt afgesloten i.s.m. de Nieuwe Veste Big Band.

* Tweede voorronde voor Breda Barst in Mezz; deze keer met o.a. The Vision of Johanna; aanvang half 8; entree gratis

* Spanjaardsgatconcert vanavond door het Tilburgs Festival Orkest met de Zuid-Afrikaanse zangeres Nomfusi (aanvang half 9); op het ponton dus.

Zondag 19 juni

* Het laatste Spanjaardsgatconcert van deze reeks; om 3 uur start "Popera"; een zeer gevarieerd optreden door Sinfonietta Breda, Baronie Muziek Theater, De Bredase Opera, en popkoor BSUR. Ik hoop dat de zon schijnt....

* Om 4 uur speelt het gypsy/klezmer ensemble "Dwaalgast" in café De Zandloper aan de Maanstraat (dat is dus wel binnen :))

* Het akoestische concert van "Gadget" bij 't Mezz-café is weliswaar gepland op het terras, maar kan indien nodig natuurlijk altijd verplaatst worden naar... binnen! 16.30 uur begint 't!

* En voor de liefhebbers: Paul Carrack speelt in 013! Aanvang 8 uur! (en dat is binnen!)

Even nog dit:

van 23 t/m 26 juni is er een zeer bijzondere voorstelling in het Chassé van de Vlaamse Duivelskunstenaar Kris Verdonck, waarbij het hele Theater gebruikt wordt.
A Two Dogs Company brengt u tijdens deze voorstelling op 10 verschillende locaties in het theater. De entree is 22,40; de tijden waarop u naar de voorstelling kunt zijn: 14.30 uur, 17.30 uur, 20.30 uur en 23.30 uur!

Ik hoop u zaterdag te zien!

Groetjes,
Marion