Afbeelding

De Smaak der Liefde

Column

Als jij net als ik van Rihanna houdt dan zullen we voor eeuwig samen gelukkig zijn. Dat is zo’n beetje de gedachte achter tastebuds.fm, een datingsite. Je bent waar je naar luistert, lekker simpel toch? Op Relatieplanet en Lexa moet je door honderden min of meer de zelfde tekstjes ploegen (“Mijn leven is zo leuk, ik mis alleen nog een maatje om lekker mee te knuffelen”) en op Parship passen ze allerlei complexe algoritmes toe om te bepalen wie geschikt is.

Nee dan Tastebuds: je geeft aan wat je favoriete bands zijn en plotseling heb je een lijstje potentiële soulmates. Nog niet zo veel in Nederland, de site is redelijk nieuw, maar net als met Facebook halen we die “achterstand” vast wel in.

Zou dat echt werken? Ik heb een experimentje gedaan door de zes artiesten op te geven die ik de dag ervoor had gedownload: Blitzen Trapper, Warpaint, Arsenal, Caribou, System 7 en Arcade Fire.

Anderhalve seconde later had ik 2313 matches over de hele wereld, waarvan Sandy uit Mexico en Ellie uit Ierland me het meest aanspraken. Met allebei wat mailtjes uitgewisseld; die gingen – heel verrassend - natuurlijk eerst over muziek, maar er kwam steeds meer naar boven. Ellie uit Ierland bleek bij nader inzien toch meer van de damesliefde dus nu is alleen Sandy over. We houden inderdaad van dezelfde muziek, maar we zijn ook tastebuddies op andere terreinen zoals goed eten en foute kunst.

Ze komt volgend jaar naar Europa als tourmanager van een Mexicaanse band, maar ik weet niet of ik wel zo lang wil wachten. Vamos a la playa, amigos!

Erik van der Schaft