Afbeelding

Column: Politie vindt oplossing parkeerprobleem

Column

COLUMN – Het parkeerprobleem aan de Mijkenbroek, alwaar het districtsbureau van de politie Midden- en West-Brabant is gevestigd, lijkt opgelost.

Het personeel wordt al lang geconfronteerd met een krapte aan parkeerruimte. Als tijdelijke oplossing gold voor korte tijd de parkeerplaats van het naastgelegen kartcentrum Lot66. Inmiddels is dat ook niet meer gewenst en mogelijk.

Op zoek naar een alternatief moet een van de agenten gedacht hebben: ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Al die regels ook. Je wordt er tureluurs van.’

De agenten in kwestie (zie foto) constateerden mogelijkheden langs doorgaande weg aan de Mijkenbroek. Een verkeersbord met daarop een parkeerverbod was een sta in de weg, maar het belette hen niet hun dienstwagen aldaar te deponeren.

Het lijkt een kwestie van professioneel negeren. De politieagenten hadden zo hun eigen verklaring. Volgens de twee waren ze al veel te laat, omdat het zo druk was op de weg. Daarom hadden ze in alle haast het bord over het hoofd gezien. Buiten dat maakten ze duidelijk dat ze zichzelf toch moeilijk een bon konden geven.

“Daar hoeft u meneer de journalist toch niet zo moeilijk over te doen. Dat kan iedereen overkomen. En trouwens wat zie ik daar? Uw rechterkoplamp is kapot. Nou meneertje dat wordt een flinke prent. Regels zijn nu eenmaal regels.”

Serge Mouthaan