foto Mezz
foto Mezz

Carmina Burana & Grote Brokken!

Column

Weer tijd voor de Tipkes.

Tis Herfst en 't stikt weer van de Tipkes...

Vrijdag 7 oktober
- Moke in 't Chassé met "Till death do us part". Aanvang 8 uur in de Grote zaal. Weet niet of 't al uitverkocht is (ik heb een kaartje!), maar ze kosten tussen de 16 en 30 euri.

- In 't Mezzcafé een optreden van "The Crowns" uit Amsterdam; aanvang 9 uur, entree gratis

- In de zaal van Mezz speelt Drive Like Maria; aanvang ook 9 uur; entree 11,--

- POB in 't Hert met Feather Bones en GraaGedaan; aanvang 22.00 uur

- in Café Zuydema de Antwerpese 60's-70's coverband (concurrent van Van Skai???):
Blue Connexxion; aanvang 22.15 uur.

Zaterdag 8 oktober

- Koor Odyssee Breda viert het 15-jarig-jubileum met een prachtig concert in de Antonius Cathedraal. in de St. Janstraat.
Het koor o.l.v. Niels Loose wordt deze avond bijgestaan door het Symfonisch Ensemble Breda. Ze brengen een zeer gevariëerd klassiek repertoire op hoog niveau, van o.a. Elgar, Fauré, Händel en Haydn. De kaartjes kosten 10,- (Uitpunt) en volgens mij is 't nog net niet uitverkocht! Het concert begint om half 8. (succes allemaal; kan er helaas niet bij zijn..........)

- Carl Orff's Carmina Burana wordt uitgevoerd in 't Chassé (door "Operaproducties"? kan nergens de naam van het uitvoerende gezelschap vinden). De klassieker begint om 8 uur (grote zaal),
en de prijzen van de kaartjes variëren van 23,- tot 52,-.

- Ook heel leuk maar van een totaal andere orde, maar óók in 't Chassé deze avond:
Corrie en de Grote Brokken! Gitariste Corrie van Binsbergen speelt met oa Bob Fosko, Wouter Planteijdt en Beatrice v.d. Poel in de middenzaal vanaf half 9. Kaartjes tussen de 12 en 28 euro.

- In 't Mezzcafé Club 3 voor 12, met deze keer Tales of a Blackbird, The Vision of Johanna en The Fahrenheit Twins; entree gratis. Aanvang half 9.

- En weer een POB-avond in 't Hijgend Hert, deze keer met Flip Noorman (die nu in 't Nederlands is gaan zingen) en de band Power2 (met Robert Giebels) vanaf 10 uur.

Zondag 9 oktober

- Het Kraayenhof Tango Ensemble doet een ochtendconcert in het Grand Theatre; aanvang 11.30 uur.
Entree is 25,--. Kaartjes zijn te koop bij 't Chassé.

- Beax Jazz workshop in 't Hijgend Hert o.l.v. fluittist Jeroen Pek, met daarna uiteraard de sessie;
aanvang 3 uur.

- In café Zuydema in 't Ginneken kun je terug in de tijd met de roaring-twenties-muziek van
"Bouncing Around". Aanvang 3 uur.

Nou, en dan hebben we máándag Fink in 't Chassé, alleen is die al uitverkocht (en ik heb godzijdank een kaartje...), dinsdag Giovanca (half 9), en Blaze, the latest dance Craze (de 16 beste street/break-dancers ter wereld) (8 uur), ook allebei in 't Chassé,

En volgende week begint de Belgische Bierweek in de Beyerd, met zaterdag 15 okt. The Cyranoos, en zaterdag 22 oktober The Service en volgende week zondagmiddag (16 oktober) de langverwachte première van een nieuw Bredaas bandje met ouwe namen: Van Skai! 4 uur in De Bommel!

Veel plezier en tot ergens..
Marion