Afbeelding

Markeren schoenen territorium bende in Breda-Zuid? (video)

Column

COLUMN – Een paar schoenen bungelt al enkele maanden aan het stoplicht bij het kruispunt Wilhelminstraat met de Boeimeersingel. Markeert het een territorium van een bende of is simpelweg het een kunstuiting?

Het gooien van sportschoenen aan lantaarnpalen, elektriciteitsdraden en dus zelfs stoplichten is een vanuit Amerika overgewaaid fenomeen. Meestal hangen meerdere paren schoenen op een plek.

Na een korte rondgang op internet blijken verschillende verklaringen mogelijk. Zo zou het dus het territorium van een bende markeren. Al lijkt dat in Breda en dan met name in Breda-Zuid niet echt logisch.

Het kan ook betekenen dat er een persoon om het leven is gekomen bij een schiet,- of steekpartij. Al is niets bekend over zo’n voorval op de locatie in kwestie.

Er doet eveneens een verhaal de ronde dat jonge jongens na hun ontmaagding sneakers aan lantaarnpalen hangen. Ook wordt gesproken over schoenen gooien op de laatste schooldag.

Verder zou het een plek zijn waar drugs wordt verkocht, maar het is zo midden op een kruispunt geen handige plek. Waarschijnlijk, en dat is een betere verklaring, gaat het om een of andere kunstuiting. Of gewoon zomaar, omdat het kan.