Afbeelding

Medicijn Tegen Herfstdip

Column

De gure herfst is zacht gezegd niet mijn lievelingseizoen. De avond valt vroeg en je winterjas, sjaal en paraplu moeten weer van zolder worden gehaald. De bomen worden kaal, het is koud en de zon laat zich haast nooit meer zien. Genoeg ingrediënten voor mij om in een hekel te hebben aan herfst.

Het is niet dat ik de herfst geen kans heb gegeven. Veel pogingen heb ik ondernomen om mezelf uit de herfstdip te halen. Een gokje wagen op de najaarskermis van Breda bijvoorbeeld. Gezellig en druk, maar vooral toch koud en nat. Geen succes voor mij. Wat beter hielp was naar de bioscoop gaan voor een mooie film (daar was het in elk geval droog) of thuis op de bank kruipen met een dvd-box en een mok warme chocolademelk.

Werkte allemaal een beetje, maar een echt tegengif voor de herfst was het niet. Ik stond op het punt om te emigreren naar een land waar het nooit regent (zo’n land nooit gevonden trouwens) tot ik op een dag koud, doorweekt een chagrijnig thuis kwam. Mijn huisgenoot had de radio aanstaan en ik hoorde het vrolijke liedje New Kids In Town van School is Cool. Het was alsof de zon een beetje ging schijnen en er verscheen zowaar een glimlach om mijn mond. Toen wist ik het: Muziek is het antwoord.

Muziek is mijn tegengif voor die vreselijke herfst.

Mijn piepende wekkertune werd vervangen door het liedje Call Me Down To Ohio van GEM. Al was het buiten nog zo donker en koud en mijn bed zo verleidelijk warm, na slechts een keer snoozen kwam deze dame opgewekt haar bed uit.

Zelfs in de regen lopen werd leuk met Branches van Silje Nes op mijn ipod. Het voelde alsof ik in een videoclip liep en de regen een geweldig idee was van de regisseur van de clip. Ik zag de rode herfstbladeren aan de bomen hangen en op de grond liggen en opeens was de herfst het meest mooie seizoen wat er is.

Oke, het mooiste seizoen is natuurlijk een beetje overdreven, maar met muziek op de achtergrond is de herfst een stuk beter te doen...

Kristel Vogels