Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

DANK U, Sinterklaas

Column

Even waren we thuis in de verleiding om zoonlief opheldering te geven over het Sinterklaasmysterie. Voordat we het echter goed en wel doorhadden, schoven we aan in de rij achter de dranghekken, op het Van Coothplein. Daar baanden Sint en zijn Pieten zich een weg door de enthousiaste menigte. Zoonlief was opgelucht: Sinterklaas was gearriveerd, alles zou goed komen.

Weken volgden van hoge verwachtingen (het verlanglijstje), hoop (dat de wensen zouden worden vervuld), vertrouwen (het komt goed), inzet (als ik maar zing en tekeningen maak) en dankbaarheid (yes, Sint heeft mij begrepen). Wat moet het heerlijk zijn om zo vol vertrouwen en overtuiging te geloven!

Ook bij ondernemen begint het met verwachtingen (als ik zus of zo doe, bereik ik dat), hoop (dat het echt gaat lukken), vertrouwen (het komt goed), inzet (mits ik hard genoeg werk, mezelf zichtbaar maak, kwaliteit lever etc.) en dankbaarheid (yes, klanten vinden mij en komen terug). Wat is het heerlijk om zo vol vertrouwen en overtuiging te ondernemen!

Vol vertrouwen en overtuiging geloven, in jezelf en in de ander. En bereid zijn om daar op z´n tijd eens ´dank u´ voor te zeggen. Dat geeft Sinterklaas mij ieder jaar weer mee. DANK U, Sinterklaas.