Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Bij ons in de buurt

Column

Positief blijven. Bezig zijn. Bezig blijven. Dat is de rode draad van de stukjes die ik de afgelopen maanden voor BredaVandaag.nl schreef.

Blijven lachen, zélfs als je goede humeur op de proef wordt gesteld door dingen die je overkomen of in je omgeving plaatsvinden. Dat gaat niet altijd vanzelf. Ook mij kost dat regelmatig moeite.

Zo vulde ik een tijdje terug de Veiligheidsmonitor in; een digitale vragenlijst over de veiligheid in de wijk. Mijn buurt liet ik goed scoren. Uiteraard. In Zandberg-West vind ik het goed toeven. Tot een paar weken geleden. Zomaar uit het niets wordt de buurt opgeschrikt door dingen die je liever niet ziet gebeuren. Niet iets om blij van te worden, van zo'n overactief dievengilde.

Toch blijkt zelfs daar een positieve kant aan te zitten. Buren die elkaar slechts kennen van 'hoi' en 'dag' raken hierover met elkaar in gesprek. Dit gebeurt onder andere op een door de wijkraad Zandberg-West georganiseerde bijeenkomst in het Spelletjescafé aan de Zandbergweg. 'Onze' wijkagent neemt de moeite om te komen. Binnen de mogelijkheden van zijn organisatie, haalt hij alles uit de kast voor 'zijn wijk'.

Dus sta ik mezelf toe te blijven dagdromen over een stad waarin we harmonieus naast en met elkaar leven. Voor de keren dat ik ruw wakker word uit deze idylle, stelt de gedachte me gerust dat er mensen zijn die zich met hart en ziel inzetten voor hun wijk in het Bezige Breda. Ook bij ons in de buurt.