Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Ondernemen tussen Kerst en Oud & Nieuw

Column

Wat doe jij deze week? Eindelijk tijd om op te ruimen of te klussen? Of gewoon eens lekker lummelen? Voor mij ligt het accent deze week op het afronden van schrijfopdrachten. Vrij, maar achter de schermen werk ik vrolijk door. Weliswaar op andere momenten dan gewoonlijk.

Deze week kwam ik er bij toeval achter dat meer ondernemers en zzp'ers deze tactiek hanteren. Zeggen dat je vrij bent, maar in tussen tijd net zo hard verder gaan. Medewerkers vieren kerstvakantie, klanten nemen even geen contact op; zo ontstaat een rustige omgeving om te doen wat je al veel eerder had willen of moeten doen.

“Toen ik nog loonslaaf was, ja toen had ik echt vrij” zegt een directeur-eigenaar tegen me. Hij geeft niet de indruk dat hij het vervelend vindt om in deze periode door te werken. Ook ik heb er geen moeite mee. Vooral omdat ik nog steeds het aller-leukste werk mag doen wat je maar kunt bedenken: schrijven in opdracht!

Toch neem ik me voor om het in 2012 iets anders aan te pakken. Dat heeft te maken met een oude wijsheid die ik vandaag hoorde: 'haast je als je tijd hebt, dan heb je tijd als je haast hebt.' Doe er je voordeel mee! Ik wens je een goede laatste week van het jaar, met wat je ook gaat doen. Tot in 2012. Want tussen de bedrijven door, blijf ik graag doorgaan met het delen van mijn luchtige kijk op Bezig Breda.