Ger Heimans
Ger Heimans

Neem een voorbeeld aan NS en ProRail

Column

Ik schrijf wekelijks over wat mij bezighoudt, daarbij doe ik niet aan roddel en achterklap. Maar vandaag ga ik iets onthullen. Ik kan het niet langer verzwijgen.

Want weet u, sinds woensdag 21 december jongstleden is het WINTER!!!

Ja echt, winter! We hebben er negen maanden op moeten wachten. 's Avonds werd het eerder donker, veel bomen waren hun bladeren kwijt, de temperatuur ging naar beneden. Maar toen, ineens, was het winter.

Voor wie dit jaar zijn eerste winter meemaakt: als het koud wordt dames en heren, kan er sneeuw vallen. Sneeuw; gekristalliseerde waterdamp dat ontstaat bij temperaturen van -5 graden Celsius en lager. Ook kan er ijs ontstaan op sloten en plassen, en kan het wegdek glad worden ten gevolge van ijsvorming op het asfalt.

Alle bovengenoemde verschijnselen zijn heel normáál! Dat hóórt bij de winter. Met andere woorden; doe mij een lol en stop er nou eens mee om zo ontzettend paniekerig te doen als we een normale winterse periode zien aankomen. Dat hoort er bij, zoals een rookworst hoort bij zelfgemaakte snert.

Maar weet u wat tegenwoordig óók bij een Hollandse winter hoort? Dat oeverloze gezeik tussen de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. Het elkaar de schuld in de schoenen schuiven als de treinen weer eens niet rijden. Het zwartepieten. Het wijzen naar elkaar, om daarmee het eigen stoepje schoon te kunnen vegen.

En daar zou ú nou eens een voorbeeld aan moeten nemen. Aan ProRail en de Nederlandse Spoorwegen.

Veegt u voortaan uw stoepje ook even schoon?