Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Wiedewiedewiet

Column

Langzamerhand merk ik een voorzichtige bekendheid van deze column op dinsdag. Tenminste, als ik het mag afleiden aan de spontane suggesties die ik soms krijg voor de inhoud.

Een buurtbewoner hoopte na afloop van een bewonersavond dat ik zou schrijven over het op hand zijnde project Buurtpreventie in Zandberg-West. Op dat moment zag ik het verband niet zo tussen het zzp’er zijn (toch wel de rode draad van deze columns) en buurtpreventie; maar zoals vaker, sommige ideeën moeten rijpen. Hoe meer ik erover nadenk, hoe positiever mij het effect lijkt van het toegenomen aantal zzp’ers in buurten. Binnenkort het bord ´Let op, zzp’ers actief’ als afschrikmiddel voor iemand met verkeerde bedoelingen?

Afgelopen weekend kreeg ik het voorstel om over de wietpas te schrijven. Ik keek bedenkelijk, zag de link niet, maar begon wel spontaan wiedewiedewiet te neuriën, een oud wijsje van Doe Maar. Door het recente bijwonen van het concert van Symphonica in Rosse met Doe Maar, in Antwerpen, zat het melodietje weer vooraan in mijn geheugen. De Roma; geweldige zaal! Deze vroegere cinemazaal van Antwerpen (www.deroma.be) is door vereende krachten behouden gebleven en in oude glorie hersteld.

Terug naar deze column. ‘Laat je niets aanpraten’ noteerde ik pas tijdens een interview. Ondanks dat ik die uitspraak volledig onderstreep, is het eigenlijke onderwerp voor deze column er toch tussendoor geglipt. De wiedewiedewiet beheerste mijn gedachtestroom; volgende week doe maar, eh, dan maar.

PS Nog meer Bezig Breda?
Eind oktober verschijnt een deel van de Bezig Breda columns in boekvorm. Te bestellen via www.bredavandaag.nl/onlinebestellen.