Afbeelding

Van natte hond tot rode lipjes, hoge hakken...

Column

BLOG - Damesvoetbal; van die vrouwen die willen strijden met de mannen, allemaal mannelijke types die waarschijnlijk geen bal kunnen raken? En nu het een beetje hot en happening is, denken ze ook een podium te krijgen zeker? Wekelijks verhalen de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week, deel 3: natte vrouwen en rode lippen.

Waar zijn de pionnen, wie heeft de shirtjes, iemand de ballen gezien? Sjemig, wat een Nomaden zijn we af en toe. Drie keer per week worden alle spullen in- en weer uitgeladen en daar gaat wel eens iets mis.

Ons studentje had de tenues gewassen. We hebben mooie, getailleerde shirtjes en broekjes (o ja aan vervanging toe, iemand sponsoren?). Ziet er toch niet uit joh, 11 van die koeien in veels te strakke spullen hobbelend over het veld? Oké even voor de goede orde; we trainen twee keer per week, spelen nog een wedstrijd en gaan met regelmaat naar Pellikaan om te sporten. Resultaat: maat 36/38 is de gemiddelde tenuemaat.

Maar de shirtjes! We krijgen van de mannen zeven minuten om in het kippenhok om te kleden. Dus deo en lipgloss op, haarlak erin, nog even snel naar de wc en de tenues aan. NAT! Nat? Ja, in het studentenkamertje was er te weinig ruimte om ze uit te hangen en geen droger aanwezig. ‘Ze konden nog wat vochtig zijn’, zo zei ons studentje. Ach ja dat hoort toch ook bij vrouwenvoetbal!

Met 12 punten uit vijf wedstrijden maakt het niet uit waarin we spelen; lopen we als natte honden op het veld of tip top in hotpants? Na de wedstrijd gaat de föhn aan, mits de vrouwvriendelijke kleedkamers een stopcontact hebben, komen de hakken en worden de lipjes getuit. Een dikke knipoog erbij en hop de dansvloer op, dat is ook ons terrein.

En wat er zich op die avonden allemaal afspeelt? Tsja, misschien dat we daar nog een keer wat over vertellen, maar voor nu hebben we daar een afspraak over gemaakt; ‘What happens there, stays there ’. Een echt team dus. Klaar om zondag de derby tegen Bavel vr2 te winnen; met elkaar en voor elkaar.

Zoals Cruijff (voor de niet kenners, een voetballegende) het al eens zei: ‘Wat heb je nou liever? Één goed 11-tal of 11 goede 1-tallen?’

Volgende week meer
Iedere dinsdag op BredaVandaag.nl de avonturen van vv Baronie dames 1. Volg ons verder ook op http://twitter.com/baronieda1 en onze website van Baronie Dames 1 http://baroniedames1.ditismijnteam.nl