Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Grote beer

Column

Beslissingen nemen; dat doet niemand anders voor je als je als zelfstandige werkt. De hele dag door. Of het nu gaat om het kopen van pak ´m beet paperclips, het volgen van een cursus of het onderhouden van contact met je opdrachtgevers. Zou je nu wel, of zou je nu niet… het is aan jou.

Pas had ik me enthousiast aangemeld voor een workshop online advertising. Met het verschijnen van mijn columnbundel in het vooruitzicht, wilde ik wat extra kennis opdoen over online promotie. Toch twijfelde ik. Er lag nog werk, dat af moest. De volgende dag was het weer vroeg dag, etc. etc. Nadat ik alle beren uit de weg had geruimd – voornamelijk praktische bezwaren - bleef er nog een grote over. Die dwarsboomde de weg, vooral tussen mijn oren. Met welke tactiek kon ik het beest behendig uit de weg ruimen?

Na 36 keer diep ademhalen, besloot ik de grote beer te laten zitten waar hij zat en te gaan. Vervolgens ging het zoals altijd: naarmate de cursus (in dit geval online advertising van KennisVandaag.nl) vorderde, werd ik enthousiaster. De uitleg over bannering was nuttig, het contact met andere cursisten plezierig en de hoeveelheid tips overvloedig. Geen spijt dus.

En nu heb ik er één; een banner. Voor het eerst in mijn zelfstandig bestaan als tekstschrijfster. Ergens op deze pagina kom je ´m tegen. Als je erop klikt, verschijnt de bestelinformatie van het boek Bezig Breda. Onderweg naar de lancering op 31 oktober, ontmoet ik dagelijks nieuwe beren. Gelukkig weet ik een effectieve tactiek … 36 keer diep ademhalen, lekker laten zitten en gáán!

PS: Nog meer Bezig Breda?
Eind oktober verschijnt een deel van de Bezig Breda columns in boekvorm. Te bestellen via www.bredavandaag.nl/onlinebestellen.