Afbeelding

Voetbalfamilie!

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week, 't is net familie! Alsof je er 16 zussen bij hebt of 16 moeders; een team is net als een kleine familie.

Iedereen bemoeit zich met elkaar, iedereen voelt zich toch op de ene of andere manier met elkaar verbonden (geliefd of niet), je ziet elkaar op je beste momenten, maar ook op je slechtste. Felheid, discussie, lol, verdriet, irritatie en liefde, dat delen we met z’n allen.

Als je erover nadenkt delen we meer met z’n allen in zo’n team dan soms met onze echte familie. Zo’n band dat we zelfs in elkaars stringetjes lopen? Jaja, we delen zo ongeveer alles. Nou ja, er is een grens natuurlijk hé! Eigenlijk vergeet er altijd wel iemand z’n sokken, trainingsbroek, handdoek of stringetje dus. Met plezier verrassen we onze wederhelft thuis dan weer met een ‘onbekend broekje’.

Ook nemen we dingen van elkaar over; de helft springt inmiddels onder de douche met een groen met gele, of zwarte met stippen kikkerachtige douchemuts op: visualiseer het inderdaad even, 8 vrouwen met zo’n lelijk ding op. We gebruiken dezelfde shampoo, kopen hetzelfde merk voetbalschoenen. Bewust of onbewust?

De laatste trainingen voor de winterstop gaan in. Even tijd voor onze echte familie, vrije weekenden met onze liefjes of cocktails drinken op een bounty eiland, we zijn er wel even aan toe. Zijn we elkaar zat dan? Nee, waarschijnlijk komen we tegen in de kroeg, in Pellikaan. En anders? Gelukkig hebben we de WhatsApp groep nog, voor alle zin en onzin in tekst en beeld.

WhatsApp, 58 ongelezen berichten binnen een kwartier is niks. En op stap worden de benodigde onderdelen visueel over de Baronie meisjes groep verstuurd. Want ja, we moeten toch even met de rest van onze meisjes delen dat we nieuwe sokken hebben, hoe de hond van de buurvrouw eruit ziet, welke rekensommen er voor groep 8 gemaakt worden, de laatste interieurtrends, instructiefilm voor onze <18 jarigen en hoe we eruit zien na het 13e biertje!

Als team bevinden we ons ook binnen een vereniging, een klein dorp te noemen. Roddels en geruchten vormen hier vaak de basis van aannames en meningen, zowel richting individuen als naar teams. Misschien moeten we iets meer kijken naar welk doel we allemaal hebben, wat we willen bereiken, niet als individu, maar als vereniging. Wel met respect voor de individu, voor zijn of haar inzet met de kleine middelen die er zijn.

Baronie dames 1