Afbeelding

De winterstop

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week, tijd voor de winterstop. Afgelopen weken waren grasvelden al onbegaanbaar, werd het weer slechter en kouder en werden de wedstrijden afgelast.

Tijd voor de winterstop! Na het spelen van 10 competitiewedstrijden en positie 1 op de ranglijst is het ook voor ons even genoeg.

Als gepromoveerd team de koppositie en de periode gepakt. Dat is uiteraard het mooiste geweest in deze eerste helft van het seizoen. Een nieuwe (deel) sponsor, Tortillas, binnengehaald is ook iets waar we blij van worden. Stapavondjes, lekker uit eten, Pellikaan, meiden vaarwel zeggen en nieuwe meiden erbij. Wat kan in een team veranderen in zowel samenstelling, als gedrag. Het team leert elkaar steeds beter kennen zowel in als buiten het veld. De 1e helft dus met ups and downs.

Sinterkerst afgelopen weekend was de afsluiting. Sinterklaas en de Kerstman zullen raar hebben gekeken bij het inpakken van de cadeautjes. Wij nog vreemder bij het uitpakken. Een (aan het einde van de avond niet meer zo bewegende) vis was wel het meest originele cadeau, alhoewel de oma-onderbroeken het ook goed deden. Helaas mochten de krasloten ons geen fortuin schenken.

Drie vrije weekenden, drie weken zonder wedstrijden en trainingen. In het begin is het heerlijk, maar het blijft toch een beetje vreemd. Voordeel van de winterstop? Dan kunnen we lekker vaak naar de sportschool gaan sporten, sauna in en in de bubbels. En wie weet komen we Baronie heren 1 & 2 ook nog wel tegen.

En hoe zien we die tweede helft dan? Energie en tijd richting het team, maar ook naar de vereniging; fluiten op het Pinkstertoernooi, bezig met de meisjesteams, verder beleid meisjes en dames opzetten en vooruitkijken naar het seizoen 2013/2014.

Voor nu alleen maar heel veel dank aan BredaVandaag.nl voor het mogen schrijven van deze column. De scheidsrechters, supporters, wedstrijdsecretariaat, materiaalman en overige vrijwilligers voor hun hulp. En uiteraard de staf voor hun inzet, energie en aandacht!

Adios, adieu, tabee, ciao. Wij zijn met winterstop en staan vanaf 8 januari weer op de velden en dan ook weer terug met de column.