De verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval in de Mezz. foto Patricia Rompa
De verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval in de Mezz. foto Patricia Rompa

Voorspelling van Lik-me-vestje

Column

COLUMN – Als u deze column leest dan is dat een goed teken. Niet zozeer omdat het mijn ego streelt, al kan ik dat natuurlijk niet ontkennen. Nee, het gaat om iets veel belangrijkers. Als dit stukje tekst vandaag zichtbaar is, mogen we weer even door met de polonaise die het leven heet. De doemdenkers zaten er wederom naast. Sliep uit, lekker puh!

Met het angstzweet op mijn voorhoofd opende ik vrijdagochtend de gordijnen en voorzichtig gluurde ik door een spleet van de gordijnen naar buiten. Ah, gelukkig. Die Maya’s, Nostradamus en weet ik wie nog meer hadden het bij het verkeerde eind. Jubelstemming en kriebels in de buik. Laat ik daarom de week eens positief benaderen.

De moordzaak uit 1993 op Chinese ‘Oma Mok’ wordt opnieuw bekeken, zo werd bekend. Dat betekent dat de zes veroordeelden mogelijk jarenlang onterecht hebben vastgezeten. Dat is met een paar jaar celstraf op je cv behoorlijk lullig, maar nu is er een kans op zuivering van hun naam. Tada, geweldig toch. Eindelijk genoegdoening.

Dat de bouw van een biomassacentrale is afgeblazen was op zich al goed nieuws volgens sommigen. Maar wethouder Selçuk Akinci ziet nog meer positieve kanten. Het is pijnlijk dat er 3,5 miljoen euro is besteed aan het voortraject voor de ‘houtkachel’ stelt hij, maar toch ‘waardevol’. Nou, gelukkig maar. Als hij het zegt zal het wel goed zijn.

NAC speelde woensdagavond haar laatste wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi van dit seizoen. Een kwartfinale lonkte, maar een smadelijke verliespartij tegen Heracles Almelo voorkwam vervolg op succes. En dat is maar goed ook dacht ik meteen. Nu kan de club zich helemaal richten op de competitie en zodoende vechten voor lijfsbehoud in de eredivisie. Voorwaarts. Op naar de veertiende plek.

En dan was er het bericht dat de overlast rond coffeeshops is afgenomen. In tegenstelling tot de rest van zuidelijk Nederland waar iedereen steeds meer ellende ervaart door het door minister Ivo Opstelten ingevoerde beleid gaat in Breda de situatie er op vooruit. Wat wil een mens nog meer.

Dat de provincie Noord-Brabant zich zorgen maakt over de financiële positie van Breda is niet iets om u zorgen over te maken. Mijn gemoedsrust steeg helemaal tot de top door wethouder Saskia Boelema. Ondanks dat de stad geen vet op de botten heeft en dus behoorlijk wat risico loopt, is Breda best goed bezig. We zijn tenslotte op tijd begonnen met bezuinigen en de begroting is toch weer sluitend gemaakt, gaf de bewindsvrouw aan. Waar maken we ons druk over.

Allemaal positieve berichten die het leven aangenaam maken en het toekomstbeeld kleuren. Even een paar dagen vooruit kijkend. Dit jaar geen witte Kerst. Mooi. Dus geen smurrie in de straten en pekel aan de auto. Ik kan je nu al zeggen dat het gewoon een standaard grijs grauwe dag wordt. Een Kerst van lik-me-vestje. Dat is pas een gewaagde voorspelling.