Afbeelding

Hot news die Baronie meisjes

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week, dames zijn ‘hot news’.

Een wedstrijdverslag typen, deze ook eens op andere websites plaatsen, twitter account opstarten, facebookpagina aanmaken, krantenartikelen schrijven en ook nog maar een column schrijven. Langzamerhand worden we een beetje bekend, wij meisjes van Baronie dames 1.

Zo bekend, dat nu zelfs onze Messi is geïnterviewd en op een mannenvoetbalsite staat, oehhh. Dat de aanvoerder en keeper bij TV-opnames hebben gezeten en dat onze nummer 10 is uitgedaagd voor Latje trap. Zo zien we maar dat we beetje bij beetje ons doel gaan bereiken.

Misschien denk je soms dat het doel is om vrouwenvoetbal belachelijk te maken met deze vaak lollige columns met heerlijke vooroordelen en de nodige zelfspot. Maar nee, ons doel is dat we vrouwenvoetbal en de dames en meisjes binnen heel vv Baronie verder op de kaart willen zetten.

We snappen zelf ook wel dat je het leuker vindt als we er een beetje humor in stoppen in plaats van dat je een taai wedstrijdverslag door moet lezen (alhoewel zijn die van ons ook vaak leuk). En om nu een letterlijke verslaggeving te doen van wat we zeggen en meemaken, gaat ook een beetje saai worden. Dan gaan we namelijk over op de vooroordelen en stereotypes rondom vrouwen en wij zien dit liever in combinatie met voetbal.

Maar goed ons doel dus. Als dames 1 met de periodetitel in de pocket staan we er goed voor, 2e klasse voetballen hebben we nu eigenlijk zelf in de hand. Maar naast ons team zijn er nog twee dameselftallen én zijn er enorm veel meisjeselftallen binnen de vereniging. Zonder hun (en uiteraard nog heel veel anderen) hadden wij als dames 1 nooit zo ver kunnen komen als we nu zijn.

Aanvoer van meisjes en samenwerking met andere teams zijn mooie uitgangspunten die een meisjes/damestak binnen de vereniging kunnen versterken. Daarom willen wij ook meer damesvoetballiefhebbers naar vv Baronie trekken; trainers, spelers, vrijwilligers. Op die manier kunnen we vrouwenvoetbal nog groter maken én wie weet zitten we over een aantal jaar op zondag om 22:25 uur wel bij Jack aan tafel om mee te discussiëren.