Afbeelding

Wat moeten we met al die vrouwen?

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week, kleine bedenkertjes!

Beleid is het stellen van doelen, middelen en een tijdspad in onderlinge samenhang. Het liefst in zijn plaats en tijd omschreven. Beleid is over zijn algeheel genomen altijd een creatie van de beleidsmakers in hun rol van directie, bestuur, de meer dirigerende personen binnen een groep.

Met bovenstaand theoretisch stukje kom je bij een stichting of een vereniging wel eens bedrogen uit. Dit simpelweg, omdat de tijd ervoor ontbreekt, de energie of kennis er niet is om dit volledig uit te werken.

Zo zien we dit ook bij Baronie. Zonder dat we hierover verwijten of een wijzende vinger willen geven is het een actueel gegeven voor de meisjes- en damestak.

De meisjes- en damestak in Nederland groeit zo hard dat de KNVB het moeilijk kan bijhouden, ook voor vv Baronie is dit het geval. Trots zijn we natuurlijk dat er zoveel meiden en dames de Blauwe Kei weten te vinden, maar de beleidsmatige slag moeten we hierin stapsgewijs nog gaan maken. En dat is moeilijk; iets nieuws opzetten, een beleid vormen is nu eenmaal lastig, want hoe weet je wat er mogelijk is en hoe vinden we de mensen die hier mee bezig willen én kunnen zijn.

Voor dames 1 is het wel duidelijk, wij willen voetballen op een zo hoog mogelijk niveau, waarbij de andere dameselftallen ook blijven aansluiten. We hebben als 1e team een ambitie naar elkaar uitgesproken en daar willen we voor vechten. Niet haalbaar om 3 jaar achter elkaar te promoveren? Let maar eens op, met de 6-0 winst op Zundert dit weekend waren we weer lekker bezig.

Alleen dat heeft gevolgen, dat weten we! Onze fitheid, tactiek & techniek zal ook nog steeds verder vergroot moeten worden en daar hebben we een goede staf voor nodig! Representatief willen we graag zijn, dus sponsoren zijn meer dan welkom om ons daarmee te ondersteunen!

En wat doen we daar dan voor terug? We doen mee aan hardloopwedstrijden, schrijven columns en kunnen dus voor de nodige zichtbaarheid zorgen; altijd interessant toch?

En we weten dat er heel veel mogelijkheden zijn en die zelf ook kunnen creëren. En zijn uiteraard vv Baronie en alle vrijwilligers dankbaar dat we onder die noemer mogen spelen; anders hadden we nooit zoveel bekijks gehad tijdens de wedstrijd van het eerste!

Facebook.com/baroniedames1 - dames@vvbaronie.nl