Hennie van de Kar.
Hennie van de Kar.

Snotteren op jazzy klanken

Column

“Het lijkt wel een feest, dat ZZP-leven van jou. Als ik je columns lees, zie ik een soort van blije Kuifje voor me die appel-etend door Breda fietst.”

Vast geen compliment. Laat ik eerst maar luisteren naar wat deze columnlezer nog meer voor mij in petto heeft. “Een doorlopende pretparkervaring” vervolgt hij.

Ik denk te snappen wat hij mij duidelijk probeert te maken. Het gaat om iets wat ik al vaker heb gehoord, hoewel de vergelijking met een pretpark niet opgaat. Ik hou helemaal niet van pretparken, maar dat terzijde.
“Je bedoelt dat er altijd een positieve wending in mijn verhaal zit?”
“Exact.”

We praten nog even verder en ik vertel dat het mij ook wel eens tegenzit (te rustig of juist te druk), maar dat ik dat dan positief probeer te bekijken (omdenken). Het is mijn manier om me staande te houden als zelfstandige. Dat lukt al ruim twaalf jaar goed.

Deze conversatie flitste door mijn hoofd toen ik afgelopen zondag snotterend onder een fleecedekentje op de bank er diverse pakjes papieren zakdoekjes doorheen joeg. Gelukkig kreeg ik deze verkoudheid in het weekend. Zo koste het geen werktijd (ik vrees dat dat typisch iets voor zzp’ers is om dáár blij mee te zijn) én had ik alle tijd om naar een compilatie te kijken van Omroep Brabant over het Breda Jazz Festival 2013. Die was de moeite waard. Zo kreeg de dag - ondanks een verkoudheid - toch een vrolijke noot. Maar dat is volgens die lezer vast te positief.

Hennie van de Kar
Hennie van de Kar is sinds 2001 tekstschrijfster in Breda.