Ton van 't Veer
Ton van 't Veer

Ontdekkingstocht naar mijn 28e Singelloop

Column

Hardlopen blijft een ontdekkingstocht, je bent er nooit mee klaar. Als marathonloper is dat eigenlijk aan de orde van de dag. Ook het maken van de juiste keuzes is vaak een uitdaging; neem ik een extra rustdag, moet ik met dit warme weer iets rustiger trainen enz. enz.

Vooropgesteld dat vormverlies ook bij hardlopen hoort; de afgelopen periode (vanaf begin 2013) ging het hardlopen niet van een leien dakje. Desondanks realiseer ik mij terdege dat ik in de gelukkige omstandigheid ben dat mijn hele leven bol staat van sportbeoefening. Dit is een rijkdom, zeker als je dit spiegelt aan de leefomstandigheden van een groot deel van de wereldbevolking. De laatste 30 jaar van mijn sportief leven is het rennen door de bossen mijn grote passie en inmiddels mag je wel spreken van een 'way of life'.

Deze week werd ik getriggerd door een uitspraak op de radio 'elke dag is de eerste dag van de rest van je leven'. Voor mij werd een aantal zaken direct duidelijk: geen marathon van Eindhoven, dit najaar weer leuke nieuwe uitdagingen opzoeken en wat het wordt dat zal blijken. Een andere keuze is wat mij betreft duidelijk, het schrijven van mijn column gaat vanaf deze week weer wekelijks bij BredaVandaag.nl verschijnen, mijn ervaringen in de ontdekkingstocht wil ik graag met u delen.

Het motto blijft hetzelfde 'keep on running' waarbij op korte termijn de 28e editie van de Bredase Singelloop centraal staat. Het wordt ook mijn 28e Singelloop; 28x de halve marathon. Voor de komende weken geldt KEEP ON RUNNING en op naar zondag 6 oktober!