Het eerste elftal van Baronie dames. Met lipgloss dit keer.
Het eerste elftal van Baronie dames. Met lipgloss dit keer.

Wijn, vrijgezelle zussen en boefjes!

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week; Opstartperikkelen? We drinken er een wijntje op.

Het verhaal van dames Pellens gaat over twee vrijgezelle zussen. De link met Baronie dames 1? Vrij gezellig zijn we wel, zussen in het team hebben we niet, maar dames Pellens is een wijnbar in de Boschstraat van Breda en jahaa wijn lusten we wel! Vandaar dat we in dames Pellens een nieuwe sponsor van ons hebben gevonden; we lopen er met onze tassen dus weer op en top bij.

We zijn altijd aan het opscheppen over onze strakke, getailleerde shirtjes die ons zo doen stralen.. Helaas blijken onze uitshirtjes niet helemaal daaraan te voldoen! Als boefjes liepen we in een soort van jurkjes zonder rugnummer het veld over. Wil je er wat aan doen?! Dan zeggen we kom maar op met die sponsoring.

In die boevenshirtjes (zie foto op facebook) zijn we dus gestart aan onze eerste bekerwedstrijd! De bekerperiode is voor ons een uitprobeersel geweest; nieuwe meiden, nieuwe posities en de nieuwe trainer die zoekende is met het team. Geen succesvolle periode; winst zat er in deze 3 wedstrijden helaas niet in.

Het blijkt toch wel even wennen te zijn. Andere trainingsmethodiek, voetbalvisie, coaching en ga zo maar door. We krijgen leuke nieuwe tips, ogen worden geopend, maar moeten ook afstappen van de speelwijze van afgelopen jaren. En als eenmaal iets in je systeem zit, is het lastig om dat te veranderen.
Of dat gaat lukken? Misschien dat we moeten laten zien wat we kunnen en hoe we dat kunnen! De competitie start aankomend weekend en wij zijn er van overtuigd dat we ons niet zomaar even weg gaan laten zetten. Het team is inmiddels weer compleet en de posities zijn bepaald.

Ow ja, ook voor de prins is het wennen om een vrouwenteam te coachen. Gespreksonderwerpen tijdens etentjes zijn dan toch wel heel anders dan bij een herenteam! Genieten doen we dus ook nog steeds; een wijntje erin, hapje erbij.

Wij zijn vv Baronie dames 1 en starten a.s. zondag met superveel zin en energie met onze nieuwe trainer aan de competitie in de 2e Klasse! Grauw! Kom maar op, we zijn niet bang.

www.Facebook.com/baroniedames1