Fotograaf Jos Thommassen
Fotograaf Jos Thommassen

Voor Jack tuiten we de lipjes

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week; Lipjes getuit en voorgevel vooruit.

Aan het begin van het seizoen bepaal je de doelstelling, in ons geval voor de 1e periode, van het seizoen. En natuurlijk kan je dat tussentijds aanpassen, maar aanpassing betekent dat je doelstelling niet realistisch is geformuleerd of het onverwachts extreem goed gaat.

Wat gebeurt er nu dan bij ons of is het echt nog veel te vroeg om hierover te oordelen? Vier wedstrijden zijn gespeeld en ze zijn allen gewonnen. Gezien de voorbereiding in de beker is dit een onverwachts succes. Waar ligt onze lat of misschien de vraag; wanneer gaan we onderuit?

En nee hoor, we gaan er niet vanuit om nu voor de 4e keer kampioen te worden (ook al zou dat wel weer een heel leuk feestje opleveren), lekker in de 2e Klasse blijven spelen en verder professionaliseren lijkt ons een stuk beter.

Zorgen dat die kleine guppies uit de A & B straks allemaal in dames 1 willen gaan voetballen, dat we voor verre wedstrijden een bus hebben of dat wellicht de materialen uit het EHBO-tasje vergoed kunnen worden. Want sjonge 't is wel investeren dat voetballen! Ieder seizoen weer nieuwe schoenen, die scheenbeschermers stinken ook een uur in de wind en bier & wijn is natuurlijk ook niet gratis.. Misschien moeten we maar gewoon een maandsalaris gaan afdwingen. Of hebben we het nu echt te hoog in onze bol?!

We zullen niet klagen, we vinden het zo leuk dat winnen. En zolang we nog gratis op de foto kunnen hoor je ons niet klagen! Gelakte nagels, lipglos op, haren in de krul; a.s. zondag zet Foto Janssen ons in uiteraard de beste poses op de foto. Dan kunnen we eindelijk de nieuwe teamfoto en onze aanwinsten weer tonen.

We hebben namelijk mooie aanvullingen gehad dit jaar. We kunnen nog steeds stellen dat ook al gaan we hoger voetballen we nog niet voldoen aan de standaard vooroordelen van een damesteam. Er staan namelijk gewoon 19 echte vrouwen op die foto zondag; geen met de bloempot-op-je-hoofd-geknipt-kapsel en de tuinbroek komt niet in de garderobe voor.

www.Facebook.com/baroniedames1