Afbeelding

De beste, de leukste? Nee, het team

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week; het eeuwige dilemma. De leeftijdscrisis.

Er gebeurt van alles binnen een voetbalteam, dat zal vast niet alleen bij vrouwenteams zo zijn. En nee, dan hebben we het niet alleen over het komen en gaan van trainers. Een teamsport geeft megaveel ontspanning, even dat rustmomentje, die uitlaatklep waar iedereen van ons behoefte aan heeft.

De eeuwige standaard dilemma’s binnen een groep in de leeftijd van 17–32 jaar zijn er hoor. Vind ik mijn opleiding leuk, hoe lang kan ik nog mee in de 2e Klasse, wil ik nog gaan reizen, werken in het buitenland, ga ik een huis kopen, trouwen of denk ik misschien al aan kinderen?

Nu de blaadjes van de bomen vallen, de dagen weer korter worden en normaliter het weer ook minder gaat worden (al was daar afgelopen dagen weinig van te merken), komt iedereen weer in die dilemmaperiode. En hoe cliché ook; het is dan fijn een groep rond je te hebben. Het feit dat je nooit allen bent, letterlijk!

Die groepschat van ons staat namelijk niet stil; foute foto’s raadsel, het eten van de avond, avondje stapfoto’s en de kater de volgende morgen gaan er overheen. Behoorlijk wat zin en onzin delen we met elkaar. Dat maakt ons ook een team. Nee hoor, echt geen 19 BFF (Best Friends Forever), maar wel meiden die elkaar respecteren en waarderen om wie ze zijn. Soms net ff die knipoog die je harder doen rennen, dat biertje dat je overhaalt te blijven of die schop op je enkels die je feller maken.

Dat team is van belang, dat maakt ons sterk en zorgt ervoor dat we ook zover kunnen komen in deze competitie. Als promovendus staan we nu 3e en mogen we a.s. zondag aantreden tegen de nummer 2. Energie en felheid en winnen met z’n allen, daar hebben we zin in.

Zijn we de beste van Breda of de leukste, de knapste, het meest divers? Ach, dat boeit ons eigenlijk echt helemaal geen fluit. We staan er met elkaar; op het veld, op de bank, in de kroeg. En dat maakt ons Baronie dames 1.

www.Facebook.com/baroniedames1