Afbeelding

Rustig aan

Column

Struinend door de bossen van het Twentse landschap komt mijn lijf langzaam tot rust. Niks om te tillen, niks om te versjouwen, niks dat echt ‘moet’.
Alleen wandelen, lezen, hangen, liggen en revalideren.
Dat woord hangt zo langzamerhand als een donkere wolk boven mijn leven.
Revalideren.

Dagelijks laat ik het even over mijn tong rollen. Een keertje of tien. Niet omdat ik het zo’n mooi woord vind, maar om mezelf eraan te herinneren dat mijn leven op dit moment in het teken staat van herstellen. Beter worden. Rug laten helen.
En het hangt me zo langzamerhand de keel uit. Ik krijg er de kriebels van. Word er zelfs behoorlijk chagrijnig van!
Mijn ogen volgen de hardlopers die aan ons huisje voorbij gaan en het speldenprikje in mijn lijf verandert langzaam in een groen monster.
Jaloezie. Een geheel nieuwe dimensie voor mij, dat niet eens op de mens zelf gericht is, maar meer op de activiteit er omheen.
Het lijkt wel alsof iedereen om mij heen ineens hardloopt! Of bezig is met dingen die ik niet kan op dit moment.
Om mezelf wat te beschermen lees ik dus maar veel. En ik schrijf. Tussen al het gewone lopen en wandelen in, precies zoals die neuroloog mij heeft voorgeschreven.
In dit rustige, Twentse landschap.
En ik houd Breda in de gaten.
Nieuwe ervaring nummer twee.
Ik bedoel… heeft u ooit uw woonplaats in de gaten gehouden terwijl u op vakantie was?
Dat dacht ik al…
De zieligheidsfactor viert hoogtij in Huize Wondelgijn.
Dan valt mijn oog op een berichtje waarvan mijn hart sneller gaat kloppen: ‘Bredase DJ Hardwell nieuwe nummer 1 dj van de wereld’.
Mijn lijf veert op. Ik voel plaatsvervangende trots. En ik ken de jongen niet eens! Maar hij komt uit Breda. Ons eigen Breda!
Ik krijg zin om te springen. Te dansen. Uit mijn dak te gaan. Ik zou Robbert plotseling de hand willen schudden en op zijn schouders willen slaan. ‘Goed gedaan, joh! Samen met Tiësto Breda op de kaart gezet qua muziek. Geweldig toch!?’
Ik doe het toch maar niet.
Revalidatie. U snapt het wel.
Maar stiekem heeft Hardwell meer voor mij gedaan dan Breda op de kaart gezet. Ik heb zowaar weer zin in mijn revalidatie. Op naar mijn eerste Danceparty.
Rustig aan.