Afbeelding

Geëmancipeerd afhankelijk van de man

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week: de kracht van de vrouw.

De laatste jaren komen er steeds meer ‘feministische’ websites op de proppen, boeken van vrouwen die managementfuncties bekleden en zelfs een quota op de verdeling van de werkzame percentages vrouw in bepaalde functies binnen organisaties.

Van origine is voetbal een echte mannensport, net zoals heel erg veel sporten. De meisjes- en vrouwentak is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid en blijft aantrekken. We voetballen niet omdat we stoer willen doen, ook niet om richting het andere geslacht te laten zien dat we het kunnen. We voetballen, omdat we het leuk vinden. Ontspanning, conditie, even je agressie kwijt kunnen en energie krijgen.

Ook een vereniging als vv Baronie is blij verrast met deze opkomst en het niveau waarop we presteren. Zoals bij veel (grotere) verenigingen is toch de damestak nog wat onderbelicht. Dat er dit seizoen al verandering in komt merken we een beetje; de damesteams onderling contacten meer met elkaar, praatjes tussen de heren- en damesteams ontstaan en wie weet krijgen we ooit nog supporters aan de kant.

Maar het kan nog veel beter, leuker, gezelliger! Is dat dan toch dat stukje feminisme; ‘wat we willen, zullen we krijgen’ & strijden voor dezelfde gelijke rechten en behandeling. Want uhm mannen; ook wij snappen wat buitenspel is, lusten bier & kijken studio sport. Wellicht dan terwijl we onze nagels lakken, maar het voordeel van het vrouw zijn is dat we twee dingen tegelijk kunnen.

O en dat we kunnen voetballen hebben we dit weekend toch maar weer eens bewezen. Gewonnen tegen Oosteind vr1, een dorpje met 3 damesteams, allen strak in pak; incl. bodywarmers en inloopshirts (ja we zijn jaloers). Dit dan wel weer onder leiding van een man: Bas.

Bassie heeft zijn ‘eigen mannenteam’ (niet te verwarren met de C’s die hij traint) bij Jeka op een laag pitje gezet om 19 vrouwen bij de buren te controleren. Ze keihard bovenin die top te laten meedraaien. En eerlijk is eerlijk; wij zijn enthousiast, blij en verrast over de pit van dat kleine mannetje.

Zo zie je maar weer; ’t is toch weer een man die de leiding moet nemen en ons in het gareel krijgt!

www.Facebook.com/baroniedames1