Fotograaf Jos Thommassen
Fotograaf Jos Thommassen

We draaien er worst van!

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week: ‘de vrouwenslagerij’.

Als je dit op internet op zoekt kom je uit bij schrijver Ilja Gort en zijn boek ‘de Vrouwenslagerij’. Soms voelt ons team wel als de vrouwen in dit boek. Even kort; geëmancipeerde vrouwen, met ‘foute mannen', die 1 voor 1 afgemaakt worden in de slagerij die de vrouwen samen runnen; saté, worst & gehakt maken ze van mannen, lekker spicy gekruid. Kracht, energie & liefde halen ze uit het samen zijn.

Nu is het natuurlijk niet zo dat wij met een stroomstootwapen, jachtgeweer of onze pincet klaar staan om onze (ex-) vriendjes om te leggen (wees gerust jongens, dat doen we niet), dat we volledig geëmancipeerd willen zijn of zonder man kunnen (dat hebben we in de vorige column al wel aangegeven). Maar dat samen sterk voelen we wel. Alsof het een bonte avond rondom het kampvuur was zaten we zondagavond met pizza, wijn & thee op de keukenvloer diepe verhalen te vertellen.

Een mooie quote is ‘als je voor elke positie de beste speler kiest, heb je nog geen sterk elftal’. Er zit namelijk zoveel meer waardoor succes bepaald kan worden. Je kan op papier wel het sterkste team hebben, maar dat hoeft op het veld nog niet zo te zijn. Bij vrouwen zal dit naast samenwerking ook nog eens beïnvloed worden door humeur, fysieke gesteldheid, emoties en de gunfactor.

Vrouwen linken namelijk alles aan elkaar, onze hersenen kunnen namelijk alleen maar verbanden leggen en moeilijk zaken van elkaar onderscheiden. Mannen denken in boxen; 1 voor dit en 1 voor dat – niks aan elkaar linken of verbindingen leggen. Gewoon lekker simpel. Dat wij dus als team kunnen fungeren komt niet omdat we allemaal zo enorm goed zijn, maar we begrijpen elkaar, respecteren elkaar meer, hebben niks geen gêne (letterlijk geen gêne!) en willen daarom voor elkaar knokken op het veld.

Wat moet je als man alleen hier nu in? Bas krijgt de wildste verhalen om z’n oren, na 3 weken kan hij waarschijnlijk al een complete roman schrijven over liefdes, intriges, lingerie, emoties en alle andere vrouwenzaken. Jaja Bas, je bent geadopteerd door ons; wen er maar aan.

www.Facebook.com/baroniedames1