Afbeelding

Een neuzig potje

Column

BLOG - Wekelijks verhalen van de dames van Baronie 1 over hun tochten langs de velden. Deze week; ‘een zondag uit het leven van de Barones’.

Knoop in je zakdoek. Degene die ‘vroeger’ wel eens langs de publieke zenders zapte, kwam het programma Knoop in je zakdoek tegen. Met regelmaat uit ons team zich zo dat het lijkt of wij de perfecte deelnemers voor deze show zouden zijn. Het was een dolle zondag. Om 8 uur verzamelen is niet iets waar wij op zondag gelukkig van worden; we zien er dan uit alsof we net onder onze steen vandaan zijn gekropen. Onze benen zijn als pudding, de lachspieren staan volle bak aan en de woorden serieus, concentratie en gefocust komen niet in ons vocabulaire voor.

Het doel van de wedstrijd leek wel ‘het uitvoeren van een nose-job of andere facial’, door middel van de bal of een willekeurig lichaamsdeel van de tegenstander te raken. Natuurlijk waren wij de trendsetter van deze activiteit waarna de dames van OJC Rosmalen ons als volwaardige kuddedieren volgden. De zakdoeken vlogen over het veld en de verzorging draaide overuren; dikke en bloedende neuzen, bijna tandjes spugen en knock-out gaan. Gelukkig telt het aantal doelpunten en niet het aantal zakdoeken. Daardoor keerden we met een 0-3-overwinning terug naar de Blauwe Kei.

Daar was het tijd waar voor een ieder binnen het team voor vreesde: sinterklaas en gedichten. Soms staan deze namelijk vol liefde, staan er alleen maar lovende woorden over de voetbalkwaliteiten, maar ook over de karaktereigenschappen, de positie binnen het groepsproces en ga zo maar door. Heb je niet zo’n gedicht?! Dan ben je de sjaak (en o.a. onze Benjamin weet dat inmiddels) en krijg je een gedicht met alles erin uit het hele jaar wat je eigenlijk al had verbannen in een grote zwarte doos met daarop: ‘explosieven, niet openen’. Alle knulligheden; van het verliezen van spullen, gele kaarten pakken, verliefd zijn op roze; alles komt voorbij.

We hebben een hilarische dag gehad. Drie punten, gelachen om de gedichten, gedanst, heerlijk gegeten en ook alvast een traantje gelaten om onze bikkel die zo’n 12.000 km verderop gaat wonen. Eén voordeel van vroeg voetballen is dat er meer tijd voor de derde helft overblijft. En dat is quality-time.

Geheel zoetsappig, met vocht in de ogen blijven we zeggen dat we zo’n heerlijke groep zijn.

www.Facebook.com/baroniedames1