Afbeelding
Keith Allison/Flickr.com

Kom op, kom op nooooouuu ….met dat sportorgasme

Column

Terwijl ik me in de sportschool in het zweet sta te werken, denk aan een kort berichtje in de krant wat me niet loslaat. Ik kijk op me heen, op zoek naar iemand met een zogenaamd sportorgasme. Volgens het artikel zou één op de tien sporters zo’n orgasme krijgen tijdens het trainen. Niet vanwege strak zittende sportkleding of een fietszadel, maar domweg door intensieve training van bekkenbodemspieren.

Ik vraag me af of dit waar is. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het mij nog nooit overkomen is maar ik besef me tegelijkertijd dat ik niet tot de ‘risicogroep’ behoor. Wanneer ik in een sportschool ben, sta ik op een geestdodende crosstrainer of ik zit futloos op een roeimachine. Niet bepaald de apparaten dus waarop je het uiterste vraagt van je bekkenbodemspieren.

Daarnaast ben ik alles behalve fanatiek. Ik kijk een beetje suf naar de tv-schermen die her en der in de sportschool hangen en waarop enigszins belegen afleveringen van Discovery Channel’s Shark Week getoond worden. Maar toch kan ik het niet helpen, sinds het lezen van dat bericht, ben ik wat meer om me heen gaan kijken. Ineens is elke kreunende en steunende medesporter een ‘verdachte’.

Mijn gepijnigde lichaam verplaatsend van het ene naar het andere martelwerktuig, bedenk ik me dat dit artikel in de krant misschien wel een lucratief aangrijpingspunt zou kunnen zijn voor een nieuwe tv commercial. Een geheel nieuw concept om ons naar de sportschool te lokken, TB&SR, ofwel total body & soul reset.

Ik heb het script al uitgedacht. In plaats van Tatjana in een iets te strak zittend oranje shirtje te hijsen, denk ik dat het veel effectiever is om een gewone huisvrouw in beeld te brengen. Een leuke, hippe, maar ietwat uitgebluste, mama. Iemand waar half Nederland zich mee kan identificeren.

Eerst een paar shots van de thuissituatie. Een blakend gezond margarine-reclame-gezinnetje, met mooie kindjes en een vriendelijk ogende papa. Vervolgens zie je de mama van dit blije gezin, met een ondeugende blik in haar ogen, een sporttas inpakken. Het volgende shot speelt zich af in de sportschool. Vóór ze aan haar workout begint, zie je haar nog even ontevreden naar haar eigen spiegelbeeld kijken en een steelse blik werpen op de goed gebouwde sportinstructeur. Daarna kijken we een paar seconden naar de mama, terwijl ze aan het sporten is. En dan heel langzaam het beeld verkleinen tot alleen nog haar gezicht in beeld is. Tijdens die close-up gaat ze ineens dromerig kijken en….nou ja, de rest mag je zelf invullen.

Promoot daarbij nog het aantal calorieën dat bij elke gewone workout verbrand wordt en hoeveel extra er verbruikt worden tijdens een happy-ending-sport-sessie, en je zit als sportschoolhouder gebakken.

Nog een kleine tip voor de sportschoolhouder. Zorg dat je de dag na het uitzenden van deze reclame, dranghekken klaar hebt staan. Ik denk namelijk dat je die hard nodig hebt om de nieuwe aanmeldingen in goede banen te kunnen leiden.

Babs Verstrepen