Afbeelding

Het T-shirtje van Jos Verstappen

Column

Ons stadje heeft wel eens last van een gespleten persoonlijkheid. Afgelopen zondag was zo’n dag. In het centrum van de binnenstad was het Jazz Festival in volle gang terwijl het Chasséveld decor was voor de start van de Wings For Life World Run, het hardloop event waarbij je ingehaald wordt door de finishlijn. Voor mijn lieve vriendinnetje C zijn dit zeer verwarrende dagen.

C is van mening dat je kleding moet passen bij de invulling van de dag, ofwel dress to the occasion. Wanneer C mensen gaat aanmoedigen bij een sportevent, dan zal ze een alleraardigst vrijetijdsoutfitje uit de kast trekken en bijpassende sneakers dragen. Maar wanneer C naar het Jazzfestival gaat dan zal je haar niet in jeans en op gympen aantreffen op de grote markt. Nee, dan zal C zich in een keurig ensemble hijsen met lage pumps om het geheel te completeren.

Bij het vooruitzicht dat we zondag eerst naar de start van Wings For Life zouden gaan en ons daarna in het jazzgedruis zouden storten, schoot C direct in een diepe kledingadvies-crisis. Toen ze ook nog eens hoorde dat Max Verstappen aanwezig zou zijn, sloegen helemaal de stoppen door. Niet zozeer vanwege Max, maar meer omdat er een piepkleine kans bestond om Verstappen senior tegen het bevallige lijf te lopen. Het leidend voorwerp van haar broeierige puber-dromen mocht haar dan natuurlijk niet spotten in een alledaags casual setje.

Dus, toen C zich zondag meldde op de afgesproken plaats, keken we niet vreemd op van haar malle, maar smaakvolle, kledingkeuze. Zoals te verwachten was het haar gelukt om het jazzfestival, een hardloopwedstrijd en Jos Verstappen te combineren in één enkele outfit. Uitgedost in een rood rokje met een strohoedje kwam ze aangetrippeld op een paar fonkelnieuwe hardloopschoenen. Maar het topstuk was toch wel het bewaarde Formule 1 shirtje uit de jaren negentig. Een T-shirt dat ooit door Jos Verstappen in hoogsteigen persoon gesigneerd is. Toegegeven, doordat de borstomvang van C sindsdien ietwat toegenomen is, ziet de handtekening er tegenwoordig ietwat eigenaardig uit, maar daar had noch het Wings For Life publiek, noch de Jazz toeschouwers erg veel problemen mee.

Nu ik er zo op terugkijk waren er afgelopen zondag grote overeenkomsten tussen het shirtje van vriendin C en de binnenstad van Breda. Beiden zorgden vooraf voor kopzorgen maar achteraf bleken ze alle twee bijzonder kleurrijk en vermakelijk. Sterker nog, zowel het shirtje als de binnenstad barstte bijna uit zijn voegen, maar het paste allemaal precies.

Babs Verstrepen