Afbeelding

Je bent 19 en de wereld is van jou

Column

Mijn autootje is niet snel, van nul tot honderd haal ik niet binnen minuut. Autootje reageert op mijn commando’s alleen niet altijd even snel als ik zou willen. Ik noem dat het karakter van mijn oldtimertje. Negentienjarige jongetjes met een petje in hitsige VW golfjes, denken daar heel anders over.

De kreukelzone van een 2CV stelt niet zoveel voor. Dus toen ik jou net aan zag komen scheuren terwijl ik voor een stoplicht stond te wachten, en jij pas op het allerlaatste moment op je rem trapte, schrok ik een beetje. Jij hebt blijkbaar meer vertrouwen in jouw remsysteem dan ik in het mijne. In de spiegel zag ik dat je je ergerde aan het feit dat ik voor je stond. Pff en toen werkten de auto’s vóór ons ook nog eens niet mee want bij groen licht kwam de rij maar langzaam in beweging. Ik wist dat ik het niet zou gaan halen en jouw wild zwaaiende armen konden mij niet overhalen om door rood te rijden. Lullig voor je maar het is niet anders. Oh ik zag trouwens ook dat je kramp in je hand had, je middelvinger bleef maar omhoog wijzen.

Op het moment dat het licht eindelijk weer op groen sprong, zag ik in mijn spiegeltje dat de kramp over was want je was druk bezig met je telefoon. Heel sympathiek van je om me een beetje voorsprong te geven.  Toen je je aandacht weer bij het verkeer had, moest je het gaspedaal bijna door het matje drukken om op gelijke hoogte te komen. Helaas voor jou waren we tegen die tijd al bij het volgende kruispunt.

Je toeterde nog even vriendelijk om aan te geven dat je vond dat ik naar rechts moest. Maar ja, mijn richtingaanwijzer gaf al aan dat ik linksaf wilde slaan. Dat kon jij natuurlijk niet zien doordat jouw voorbumper het zicht op mijn knipperlichtje blokkeerde. Gelukkig had die meneer naast je meer verkeersinzicht. Terwijl ik de afrit nam zag ik nog net dat hij een noodstop kon maken toen je abrupt van baan wisselde. Hierdoor bleef de schade gelukkig beperkt tot een paar bumpers.

Goed gedaan jochie, als je zo doorgaat heb je straks meer punten op je juniorrijbewijsje dan dat mijn oldtimertje pk’s onder de kap heeft. Oh en volgende keer dat we elkaar tegenkomen zou ik het leuk vinden wanneer je heel je hand gebruikt om naar me te zwaaien, dan beloof ik dat ik vrolijk terug zwaai.

Babs Verstrepen