NAC loopt in counter van KV

NAC

MECHELEN – Achter de Kazerne was het slecht toeven voor NAC. Twee weken voor aanvang van de competitie oefenden de Bredanaars in Mechelen tegen de plaatselijke KV. Het werd een matige wedstrijd, waarin Stam met rood van het veld moest en de Belgen naar 2-1 counterden.

Het was een vertekende uitslag dat wel, maar dat had NAC aan zichzelf te danken. Na een eerste helft waarin de bezoekers het spel moest maken en daar niet in slaagden, liep het de tweede helft onnodig uit de hand. De Bredanaars kwamen meteen na rust nog knap op 2-1 nadat Reuser goed doorging op een mislukte pass van Mtiliga. Reuser kreeg na wat duw en trekwerk de bal voor, waarna Lurling probleemloos Renard passeerde: 2-1.

KV trok daarna ook meer ten aanval, en dat kwam het spel van NAC ten goede. Toch sloop er irritatie in het spel, aan beide zijden. Gele kaarten voor Lurling, Ammi en Stam volgden. De laatste reageerde geïrriteerd nadat hij zelf te lang met de bal aan de voet liep en afgefloten werd. Een overtreding op Persoons werd door de wazig fluitende Govaerts bestraft met rood. Xavier Chen kreeg – wel volledig terecht – rood voor een kopstoot tegen de borstkas van Reuser.

Na de opeenvolgende akkefietjes leek het vuurtje over te slaan op de tribunes. Bredase fans aan de rand van het veld, verbaal uitgedaagd door de KV-fans. Daarmee leek het vreemd aandoende label risicowedstrijd alsnog terecht. Maar bij verbaal geweld bleef het.

Het was al met al een moeizame wedstrijd, waarin NAC het spel moest maken. Martijn Reuser liet meerdere malen zien over een fluwelen pass te beschikken. Een opening vanaf rechts over de hele op Lurling leverde echter niets op.

In dat spelmaken zat hem in Mechelen de kneep. Dat lukte NAC maar matig tegen een achterover leunend KV, dat NAC het tempo liet maken en dat in een te laag tempo deed. Aan de eerste goal van de Belgen ging een trage omschakeling vooraf. NAC was in de aanval, rommelde wat in de zestien, en zag de bal richting middenveld vliegen. Daar was geen Stam, maar wel een van de snelle donkere aanvallers van KV. Zwaanswijk kon dat niet bolwerken tegen de snellere Mununga, Rossini (ex-FC Utrecht) maakte het foutloos af.Op slag van rust ging het mis over links. Wederom een counter en nu was het Goris die de bal achter Van Fessem kreeg: 2-0.

Met regelmaat begrepen de Bredanaars elkaar niet. Fehér zocht Fouad na een klein half uurtje, maar vond de zijlijn. Een paar minuten eerder aarzelde de Hongaar een tel en verspeelde de bal. Het was tekenend voor zijn begin aan de wedstrijd: aarzelend. Later oogde de middenvelder beter, maar waren het Ammi en de zelden in het spel voorkomende Kolka die elkaar niet begrepen.

Dat lijkt waar Maaskant de komende twee weken nog aan moet werken: het inslijten van routine. Want misverstanden zoals tegen Mechelen, kan NAC zich in de competitieopener tegen AZ zich niet permitteren. Dat toonde het zwakke Mechelen wel aan.