Mannen dreigden op kinderen in te rijden

Nieuws

BREDA - De politie heeft zondagavond omstreeks 19.00 uur op de Graaf Engelbertlaan, twee mannen uit Breda van beiden 19 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van gevaarlijk verkeersgedrag waarbij een groep jonge kinderen betrokken was.

De arrestatie volgde na een melding van een groepje van zes kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar, die met hun fietsen op de middenberm stonden, op het doodlopende stukje van de Graaf Engelbertlaan (voormalige Oude Rijsbergseweg). Volgens de kinderen hadden de bestuurder en de bijrijder hen eerst vanuit de auto uitgescholden. Ook had de bestuurder luid geclaxonneerd. Daarna was de automobilist hun richting op gereden, daarbij steeds hard optrekkend en dan weer remmend, totdat de auto op zeer korte afstand voor de kinderen stond.
Daarna zou de bestuurder nog een keer met zijn auto rakelings langs de jeugd gereden zijn. Er is niemand gewond geraakt. De politie heeft een aangifte opgenomen van de moeder, waarvan drie kinderen betrokken waren. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Een nader onderzoek naar de toedracht wordt ingesteld.