Een bruiloft van een miljoen

Nieuws

Patrick (38) en Bianca (36) zijn er zomaar ingerold maar nu gaan ze ook helemaal voor de winst. Het Bredase stel uit het Liniekwartier doet mee aan de RTL-afvalrace Million Dollar Wedding.

Door Fred Kramer

De twee zijn inmiddels tot de laatste 100 deelnemers doorgedrongen. Hun leven staat nu in teken om zich als droomkoppel zo goed en anders mogelijk in beeld te brengen. En als onder meer de biseksuele geaardheid van Bianca daarbij een handje kan helpen, is dat gerechtvaardigd.

-Milllion Dollar Wedding?

Bianca: “Niet iedereen weet meteen waar je het over hebt, inderdaad. In het kort: Je kunt door middel van een afvalrace je droomhuwelijk winnen van één milljoen.”
Patrick: “Nou, om en nabij. Alles is wel geregeld kasteel, droomjurk, limousines de hele rataplan. Ik heb Bianca trouwens al in april ten huwelijk gevraagd. Ik ben als piraat een restaurant binnengelopen waar zij met vrienden was en daar op één knie gegaan.”

Bianca: “Ja, ik was helemaal verrast. Had ie een taart met drie negens laten maken. Ik zei nog: als je het omdraait heb je een heel ander getal.”
Patrick: “Dat was de datum, schat: de negende van de negende maand in 2009."

Bianca: “Ik heb natuurlijk ja gezegd, maar toen zag ik die oproep op tv waar ze koppels zochten die op 1 november in het huwelijk zouden willen treden, met alles erop en eraan. Voor een miljoen! Ik heb ons opgegeven. Ik ben ook een echte RTL4-kijker. Patrick moest er helemaal niets van hebben. Maar toen we een mailtje kregen en voor tv-opnames werden uitgenodigd sloeg hij helemaal om. Hij is nu de grootste streber van ons twee.”

Patrick: “Kijk, als je dan toch meedoet, moet je er ook helemaal voor gaan, vind ik. Dus hebben we een eigen site gemaakt, zijn op hyves bezig. We flyeren ons een ongeluk; hangen overal spandoeken weg."
Bianca: “Ik ben kapot. Als we niet bij de laatste zeven stellen komen ga ik week vakantie opnemen en alleen maar slapen.”

Patrick: “Het gaat erom dat we zoveel mogelijk stemmen binnen krijgen. Dat gaat alleen via internet.”
Bianca: “Alle deelnemers zijn natuurlijk druk bezig. Ze proberen allemaal op hun manier eruit te springen. Weet je nog die vrouw die Sint heette en tijdens de opnames haar Sinterklaaspak uitdeed en uitschreeuwde dat ze zo verlangde naar een nieuwe achternaam.”

Patrick: “Nou en of. Wij hadden helemaal niets ingestudeerd. We moeten het meer hebben van onze spontaniteit. Bianca zegt altijd dat ze heel grappig is en daarna slaat ze dicht. Dat is wel lachen, ja.”
Bianca: “Maar als we verder willen komen moeten we toch uit een ander vaatje tappen, is ons verzekerd. Ik denk trouwens wel dat we als gemengd koppel in het oog springen. Bovendien ben ik maar 1.48 meter lang.”

Patrick: “Onze gesprekken daar gingen ook steeds de erotische kant uit. Zeker toen ze te weten kwamen dat Bianca ook van vrouwen houdt. Op mijn werk word ik nu toch anders aangekeken. Een collega heeft al laten doorschemeren dat hij vanwege Bianca's voorkeur zeker niet op ons zal stemmen. Aan de andere kant zijn er genoeg die hierdoor in ons geïnteresseerd raken.”
Bianca: “Ik heb er geen moeite mee dat dit nu op straat ligt. We leven tenslotte in 2008. Als je zoiets kunt gebruiken, moet je dat zeker niet nalaten. Ik zie mezelf trouwens meer als een hetero met biseksuele inslag.”

Patrick: “Precies."
Bianca: “Nu moeten we nog tot en met 8 september doorgaan om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. En dan hopen we maar dat we door zijn tot de finale.”

Patrick: “Dan krijg je een soort Honeymoonquiz. Daar keek ik vroeger wel naar. De beste mag dan op 1 november trouwen.”
Bianca:” Voor één miljoen.”

Patrick: “En als we het niet halen, gaan we gewoon 9 september 2009 trouwen in dat kapelletje aan de Heusdenhoutseweg.”
Bianca: “Ook leuk."

>>Reageren

Uitzending: Vanaf zaterdag 30 augustus, tussen 20.00 en 21.30 uur, bij RTL 4. Herhaling: vanaf donderdag 4 september, tussen 22.30 en 00.00 uur, bij RTL 4