Zware mishandeling in centrum

Nieuws

BREDA - Een 42-jarige man uit Ulvenhout is vrijdagnacht ernstig mishandeld door een 49-jarige man uit Breda. Het slachtoffer liep daarbij een gat in zijn hoofd op en een snee in zijn hand.

Surveillerende agenten waren getuige van de zware mishandeling, die rond drie uur 's nachts plaatsvond op de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Zij zagen de 49-jarige man uit Breda op de 42-jarige Ulvenhouter afstappen. Die stond een Loempia te kopen. De 49-jarige verkocht zijn slachtoffer eerst een paar klappen op het gezicht. Toen de Ulvenhouter op de grond lag, kreeg die nog een schop in zijn gezicht. Ingrijpen van omstanders en de politie voorkwam ergere verwondingen. De verdachte werd meteen ingerekend. Hij was dermate dronken dat hij geen verklaring kon afleggen. Hij is in verzekering gesteld. Het slachtoffer deed aangifte van het geweld. Dader en slachtoffer kenden elkaar niet.

Eerder in de nacht pakte de politie een 32-jarige Bredanaar op vanwege het verstoren van de openbare orde. De man was de toegang geweigerd bij een café in de Vismarktstraat. De man was het daar niet mee eens. Hij stond luid om zich heen te schoppen en te schreeuwen en wilde de portier te lijf gaan. Na zijn arrestatie om vijf over twee in de nacht vonden de agenten een zakje wiet en cocaïne. De man kreeg proces-verbaal en zijn drugs werden in beslag genomen.

Agenten kwamen verder in actie tegen vier wildplassers die in het openbaar hun behoefte deden in het Bredase centrum. Ook gingen er verkeersovertreders op de bon.