Loran: ‘Over vier weken weer voluit’

NAC

BREDA - Na weken alleen maar af en toe een uurtje hometrainer, mocht NAC-verdediger Tyrone Loran donderdag eindelijk weer eens het veld op. Voor wat loopoefeningen. “Het voelde heerlijk”, klinkt het opgelucht. De komende vier weken werkt hij aan zijn rentree.

- Dit gaf vast een lekker gevoel?
“Zeker. Het ging goed, ik heb gelopen, wat metertjes gemaakt en wat loopoefeningen gedaan. Nu is het afwachten hoe mijn lichaam reageert. Maar het voelt goed.”

- Je hebt vier weken weinig gedaan, hoe was dat dan?
“Alleen maar een uurtje fietsen om de dag. Dan maak je ook niet echt onderdeel uit van de groep. Het voelde heerlijk om weer op het veld te staan. Dat heb ik wel gemist.”
“In het begin had ik niet zoveel last van. Na een second opinion, moest ik aan de kant blijven. ‘Doe maar even helemaal niks meer. Eergisteren, bij het bekijken van de scans, bleek dat het er goed uitzag. Mijn nek is weer helemaal zoals hij was.

- Klaar om te spelen, dus?
“Mijn nek heeft nu de tijd gehad om te herstellen. Dat was eerder eigenlijk niet zo. Ik ben de afgelopen zomer maar zeven dagen achter elkaar vrij geweest, ook door die interland met de Antillen. Ik moet nu wel nog drie tot vier weken klachtenvrij zijn voordat ik voluit mag gaan. Komende week sluit ik weer aan bij de groepstraining, maar mag ik nog niet koppen. Als ik die periode klachtenvrij blijf, mag ik weer meespelen.”

- Dan ben je er best lang uitgeweest, terwijl de blessure die je opliep tijdens de wedstrijd met Jong NAC tegen Jong Willem II, in eerste instantie toch leek mee te vallen.
“Pas later bleek dat ik niet een elleboog had gekregen, maar dat ik een schop tegen mijn hoofd kreeg. Ik kopte de bal weg, net voordat mijn tegenstander op goal wilde knallen. Volgens de dokter is dat te vergelijken met wat er bij een auto-ongeval gebeurt, of bijvoorbeeld in kickboksen. Vandaar ook die langere rustperiode. Dat is wel beter ook, dan kan ik helemaal herstellen.”