Twee snelheidsduivels raken rijbewijs kwijt

Politie

BREDA - De politie heeft zaterdag de rijbewijzen ingevorderd van twee snelheidsovertreders. De controle werd uitgevoerd door een onopvallende motoragent van het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden en West Brabant. Hun rijbewijzen zijn opgestuurd naar de Officier van Justitie te Breda. Binnen tien dagen beslist hij wat er met het rijbewijs gaat gebeuren. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Omstreeks vier uur reed een 19-jarige inwoner van Bavel met zijn quad met een gecorrigeerde snelheid van 84 km/uur over de Loevesteinstraat te Breda. Met de quad waarop hij reed mocht maximaal 25 km/uur gereden worden. het voertuig had geen kenteken maar een rode driehoek aan de achterzijde en was dus bestemd voor gebruik buiten de openbare weg (bijv. in de landbouw) Een dergelijk voertuig mag op de openbare weg maximaal 25 km/u rijden. Een overschrijding van 59 km/u dus. Daarnaast droeg hij geen helm en/of gordel. De helm is verplicht, tenzij het voertuig goedgekeurde veiligheidsgordels. heeft. De verdachte was een beginnende bestuurder en raakte zijn rijbewijs kwijt. De quad is tijdelijk in beslag genomen voor een nader technisch onderzoek.

Omstreeks tien voor acht reed 31-jarige man uit Den Haag met een bestelbus over de A-16 ter hoogte van afslag Terheijden. Hij ging met 150 km/u richting Dordrecht, terwijl de maximum snelheid maar 100 km/u is. De verdachte moest ter plekke zijn rijbewijs inleveren. Iemand anders mocht achter het stuur plaatsnemen om de reis voort te zetten.