Drie arrestaties na wangedrag in zwembad

Nieuws

BREDA - Een 28-jarige Bredanaar en twee neven van hem uit Breda van 14 en 19 jaar, eveneens uit Breda, zijn gisteren aan het eind van de middag aangehouden voor ernstige misdragingen in het Sonsbeeck.

Het drietal wordt verdacht van het plegen van schennis in de doucheruimte. Een 32-jarige vrouw en haar tweejarig dochtertje waren daar getuige van. Daaraan voorafgaand zouden zij twee medewerkers van het zwembad, die opmerkingen maakten over het feit dat zij met een bal in het water speelden, geïntimideerd hebben. De 28-jarige verdachte is na verhoor in de cel gezet omdat hij nog 35 dagen moet zitten of 1162 euro betalen. Vandaag kwam een oom van hem de boete betalen.

De politie kreeg zondagmiddag omstreeks tien voor half vijf een melding binnen dat een groep jongeren zich vervelend in het zwembad had gedragen in de richting van het personeel. Ter plaatse bleek dat de groep was aangesproken over het feit dat zij met een voetbal in het zwembad aan het spelen waren. Dit is ingevolge de huisregels niet toegestaan. Vanuit de aangesproken groep werd daarop woedend gereageerd in de richting van twee medewerkers. Er zou daarbij geduwd en gedreigd zijn.

Terwijl de agenten buiten stonden, kwam een 32-jarige vrouw uit Breda naar hen toe. Zij vertelde dat zij net in doucheruimte geconfronteerd was met het wangedrag van drie bezoekers. Zij had gezien dat een van hen een fles shampoo ongevraagd op een andere vrouw gespoten had. Deze bezoekster had daarop snel haar haar uitgespoeld en weg gelopen. Vervolgens hadden drie mannen in de doucheruimte volgens de aangeefster hun broeken naar beneden gedaan en hun geslachtsdeel aan haar en haar dochtertje getoond. Een van de mannen, de oudste, had daarbij zelfs masturberende bewegingen gemaakt.

Op aanwijzing van deze vrouw zijn drie verdachten, die ook bij het eerdere incident in het zwembad betrokken waren, aangehouden. De wijkagent overlegt vandaag met personeel van het zwembad over het voorval en het eventueel instellen van een zwembadverbod voor het drietal. Voor de 28-jarige verdachte is dat al van toepassing.