25 keer te hard op Heilaarstraat

Politie

BREDA - Bij een verkeerscontrole op de Heilaarstraat - Mr. Bierensweg heeft de politie 25 hardrijders op de bon geslingerd. De controle, tussen kwart voor tien en half twaalf, werd uitgevoerd na klachten van buurtbewoners over de snelheden van het gemotoriseerde verkeer op deze weg.

Verder deelde de politie verder bekeuringen uit voor het niet tonen van een geldig rijbewijs (vier keer, boete € 60,-), het niet dragen van de verplichte autogordel (twee keer, boete € 90,-) en een aanhangwagen die technisch niet in orde was.

Grotere kaart weergeven

's-Middags vond een controle plaats tussen 13.30 en 16.00 uur op de Belcrumweg, waarbij de agenten de lasergun gebruikten om de snelheid van passerende automobilisten te meten. In totaal zijn hier 57 overtreders bekeurd.
Twee overtreders moesten hun boete meteen afrekenen voordat zij hun weg mochten vervolgens. Ze hadden geen vaste woon- of verblijf in Nederland.
Er werden 57 processen verbaal uitgeschreven voor 44 x overschrijding maximum snelheid van 50 km/u. Een automobilist reed 83 km/u. 12 bestuurders kregen een boete van 90 euro voor het niet dragen van de autogordel. Een automobilist belde niet handsfree en moest 150 euro afrekenen.

Op de Nassausingel controleerde de politie 45 snor- en bromfietsers. Zestien van hen kregen een bekeuring. Negen voor te hard rijden. Twee bromfietsers kregen een boete voor het niet tonen van een bromfietscertificaat. Een bromfietser belde al rijdend, het kostte hem € 100.