'Heimwee, maar voor herhaling vatbaar'

Sport

BREDA – Drieënhalve week was Colin Bekers op trainingskamp in Font Romeu. Als voorbereiding opde Singelloop. Voor het eerst. Het was wennen, voor de Bredase atleet. “Maar gezien mijn persoonlijk record op de Ten Miles in Tilburg heeft het wel gewerkt.”

Bekers verbleef samen met Greg en Femke van Hest, Wim Nieuwkerk en Stefan de Laat iets meer dan drie weken op hoogte. “Font Romeu ligt tussen de 1800 en 2000 meter hoogte, je loopt er geen meter vlak. Het maakt dat je eigenlijk de hele tijd krachttraining doet. Ik merk ook dat ik in die drie weken veel sterker ben geworden.”
Het clubje atleten werkte wekelijks tien tot elf trainingen af. “En tussendoor was het vooral rusten, af en toe deden we wel wat anders, maar veel tijd was daar niet voor.” En vooral dat was wennen. “Ik merkte dat ik toch wel iemand ben die tussendoor wat afleiding nodig heeft. Dit was ook iets te lang voor mij, ik kreeg wel wat heimwee. Het is ook zeker voor herhaling vatbaar, maar dit hoeft niet drie keer per jaar voor mij.”
In Tilburg liep hij de tien Engelse mijlen in 49.52 minuten. “Dat is een aardige indicatie voor wat ik op de halve marathon kan lopen.”