'Slechtste wedstrijd in voorbereiding'

NAC

MECHELEN - NAC-trainer Robert Maaskant vond het vooral een leerzame ontmoeting tegen KV Mechelen. Vooral de fase waarin de spelers overkookten. "Voor ons was dat niet goed. We moeten agressief spelen, maar nu uitte zich dat in frustratie. Ik heb aangegeven dat dit niet mag gebeuren. Dit kost de ploeg punten. Juist daarom zijn dit goede wedstrijden."

Over het niveau van het spel was Maaskant niet tevreden. "Dit was de slechtste wedstrijd tot nu toe in de voorbereiding. Maar dat had ik ingecalculeerd. We zitten midden in een periode van zware training, met deze week een flinke conditionele prikkel. Veel gasten hadden woensdag al negentig minuten gespeeld."

Blij was de trainer met de eerste fase. "We begonnen goed, waren goed in balbezit, konden goed de vrije man vinden. Niet twintig minuten begon de klad erin te komen. Ik vond dat we te weinig wilden voetballen. Ook onze spelhervattingen vond ik goed. En daaruit ontstonden een aantal hoekschoppen."

De tegengoals onstonden uit persoonlijke fouten. "Bij de eerste goal waren we aanvallend in de zestien en verspeelde Stam de bal. Dat mag daar niet gebeuren. Bij de tweede goal hielp Mtiliga zijn tegenstander eigenlijk vooruit. Hij maakte een duwovertreding langs de lijn, maar gaf hem daarmee eigenlijk een zetje vooruit."

Wat zegt de 2-1-nederlaag over de competitiestart tegen AZ? "Dat is een hele andere wedstrijd. Wij zitten nu in een andere fase dan KV Mechelen, dat vandaag eigenlijk voor de competitie tegen Brugge had moeten spelen."