Breda vindt maatregelen niet nodig

Nieuws

BREDA – Dat er dinsdagavond zestig mensen onwel zijn geworden tijdens het Tros Muziekfeest, is voor de gemeente Breda geen reden anders op te treden bij dit soort grootschalige evenementen in de binnenstad.

Dat zegt Burgemeester Peter van der Velden in een verklaring. “Uiteraard evalueren we dit evenement zoals we bij alle grote evenementen doen want dit zal zeker niet het laatste evenement zijn in onze binnenstad.”

Hij stelt het jammer te vinden dat er mensen onwel zijn geworden. “Maar dat is bij een massaal evenement onvermijdelijk. Ik ben blij dat het publiek zich geweldig heeft gedragen en dat er geen ongeregeldheden zijn voorgevallen.”
Ook voor de Tros zijn de gebeurtenissen van dinsdag geen aanleiding in de toekomst Breda te mijden, stelt persvoorlichter Pieter van Elteren van de omroep. “Het klinkt heel vervelend voor de mensen die het betreft, maar dit geen uitzonderlijke getallen. Je moet dit wel in proportie blijven zien.” De omroep houdt een goed gevoel over aan het feest op de Grote Markt. “Wij kijken terug op een heel geslaagd muziekfeest.”

Breda was volgens de burgemeester goed voorbereid op de toeloop. “Net als bij eerdere happenings op de Grote Markt zoals DJ Tiësto en de finale van ‘Mijn Tent is Top’. Elke keer blijkt weer dat het Bredase publiek een enorm feest kan maken in onze mooie binnenstad. Toen bleek dat de Grote Markt vol was met 15.000 mensen hebben we onze verantwoordelijkheid genomen en het stadshart afgesloten.”

De vier mensen die dinsdagavond in het ziekenhuis zijn behandeld, konden dezelfde avond ook weer naar huis. “Wij gaan proberen in contact te komen met hen”, vertelt Trosvoorlichter Van Elteren. “Zij horen zeker iets van ons. We zijn blij dat het beter met ze gaat.”

Vrijdag 12 september is het eerste deel van het Tros Muziekfeest in Breda te zien, vrijdag 26 september volgt deel 2. Beide keren op Nederland 1.